Joulupaniikki

Sehän iski aivan puskista.

Yhtäkkiä jouluun ei olekaan kuin pari viikkoa, ja sitä ennen pitäisi ehtiä vaikka mitä.

Keittiön ikkunoista puuttuu vieläkin karmit, ja tästä syystä myös verhot. Kolmesta oviaukosta puuttuu niistäkin karmit ja itse asiassa yksi kokonainen ovikin on kateissa. Piharakennuksista sitä ei ole löytynyt, mutta jospa se olisikin vintillä?

Keittiön saareke on edelleen vailla ulkokuorta, eikä näkyvillä roikkuvat siniset vesiputket miellytä ainakaan frouvan silmää. Puuhellan ja sähkölieden päältä puuttuu vieläkin huuva, ja ilmanvaihtoaukko muurissa on aika hemmetin rosoinen ihan paljaaltaan.

Keittiön kattolistat on saatu paikoilleen, mutta sen sijaan lattialistat uupuvat. Kaikkialla paistaa siis keskeneräisyys, eikä suurinta osaa todennäköisesti saada aikaiseksi ennen joulua.

Keskeneräinen tupa

Ekocenterin uusimmat löydöt, 6 vanhaa puutuolia

Remontin perkele

Töllin ankein soppi on ehdottomasti olohuone, jonka muovimatto on paitsi täysin irrallaan, myös hemmetin säälittävän näköinen. Mutta ei olla viitsitty tehdä olkkarille mitään, ennen kuin on aikaa hoitaa lattia kondikseen.

Muovimaton altahan piti löytymän vanha ponttilautalattia (kuten tuvasta ja eteisestäkin), joka olisi tarvinnut vaan kevyen hionnan ja maalit päälle. Jotain eristyksiä siellä on pakko olla jo valmiiksi, sen verran lämpöinen olkkari on.

Niinpä me sitten päätettiin laittaa olkkarin lattia kuntoon ennen joulua, jotta huoneen voisi yrittää sisustaa piirun verran sympaattisemmaksi. Toiveikkaina ja tarmoa täynnä kaivettiin lattian yhdestä nurkasta muovit ja levyt pois, ja TADAA! - alta löytyi raakalautalattia.

Voi rähmä! Raakalaudasta kun ei kovallakaan hionnalla saa sellaista, että rankka duuni olisi vaivan arvoista. Olkkari on kyllä muutenkin hassu, eikä edes mainiosti varaava vuolukivitakka kuulu suosikkeihini.

Olkkarin lattiaremontti siirtyy tällä erää jollain kuukaudella ja tämä joulu vietetään masentavalla muovimatolla. Nyt yritetään tehdä taikoja sisustaen sen minkä tähän hätään pystyy, kun olisi noita vieraitakin tulossa. Jotta olkkarissa viihtyisi edes pikku hetken...

Olkkarin yksi kulma ennen...

...ja jälkeen. Frouvakin sai viimein työpöydän :)

Remonttien suhteen näyttää nyt pelottavasti siltä, että siellä keväämmällä alkaa olemaan melkoista ruuhkaa.

Vai mitä sanotte?

 • Julkisivuremontti 
 1. mineriittilevyt pois
 2. laudoitus
 3. maalaus
 4. eteisen laajennus alakerran parvekkeelle
 5. olohuoneen kahden ikkunan siirtäminen 
 6. olohuoneeseen yksi ikkuna lisää
 7. ruusujen ja muitten pensaitten kaivaminen kivijalasta
 8. yläkerran parvekkeen kunnostus
 9. toinen ikkuna toimistohuoneeseen
 10. uusi ulko-ovi eteiseen
 11. uudet ulkorappuset kuistille
 12. uudet rännit
 13. uudet ikkunanpuitteet
 14. terassi

Aikamoinen työlista - soijaa pukkaa jo nyt. Eikä tässä vielä kaikki, sillä jonossa on myös

 • Sisäremontti, eli
 1. olohuoneen lattiaremppa
 2. olohuoneen ikkunaremppa
 3. olohuoneen seinäremppa (koska uudet ikkunat ja lattiaremppa)
 4. todennäköisesti myös olohuoneen kattoremppa (koska seinäremppa)
 5. toimistohuoneen lattiaremppa, koska sielläkin todennäköisesti on raakalautaa
 6. toimistohuoneen seinäremppa (koska lattiaremppa)
 7. toimistohuoneen kattoremppa (koska seinäremppa)
 8. toimistohuoneeseen yksi ikkuna lisää
 9. joku helvetin SPA-osasto, jota toi toinen osapuoli suunnittelee ja jossa itse pistän hanttiin minkä pystyn. Mä kun tahtoisin mieluummin söpön vanhan hirsisaunan pihalle.

Kovasti ollaan muuten ihmetelty ikkunoitten nykyistä asettelua. Töllin suunnittelijat ei ainakaan visuaalisella silmällä ole päässeet juhlimaan, sillä tölli näyttää ulkoa päin siltä kuin talolla olisi silmät ohimoilla. Ja siihen tulee kyllä muutos.

MUTTA NYT - jos jollain siellä ruudun toisella puolella löytyisi vanhaa lattialautaa, tänne saisi niitä kipata! Ja ihan rahalla ollaan valmiita maksamaan, sillä vanha lauta kun on kuulemma hiton paljon parempaa, kuin nykypäivän liian pehmeät lankut.

Joulupaniikki

Joulupaniikkihan syntyy siitä että vieraita on tulossa, ja töllissä on aika monta koloa vielä epämukavasti rempsallaan. Neljä yökyläilijää pitäisi mahduttaa johonkin nurkkaan vähän nukkumaankin, ja sitä varten olisi ehkä kohteliasta saada edes epämukavien kierrätyssohvien tilalle vähän mukavampaa petiä. Ja ettei nyt ihan kaaoksessa tarvitsisi jouluruokia mutustella.

Pieni joulupaniikki on päällänsä myös siitä, ettei ilmojen herrat näytä kovin yhteistyöhalukkailta vastaanottamaan Hong Kongista saapuvia vip-vieraita. Olen melko varma että lumen painosta notkuvat puitten oksat, pihalla loistavat jäälyhdyt ja kenkien alla narskuva hanki olisi jotain, mitä hikisestä suurkaupungista saapuvat voisi arvostaa.

Kuuleeko universumi?

Täällä tarvitaan lunta!!!

6 kommenttia

 1. vuokraa vaikka salon rak kone vuokraamosta lattioiden hiontakone, iso pyörivä kone jossa hantaaki mistä voi ohjailla, takaan että raakalauta lattiasta tulee kuin peilipintainen sileä kunhan ensin käy läpi eri karkeuksisilla laikoilla, eli ensin raaka hionta 40 grid, sitten 80,120,220,320,400,600,1000, niin alkaa olemaan pälyö ja sileää jälkeä koko lattiassa. työtä se vaatii, niinku yleensä kaikki mitä tekee kunnolla. itellä on 7 vuodessa nyt toinen joulu kinkulla, eka meni opetellessa eli viimevuonna suolasin ite ja eiku uuniin folion sisällä. tuli suht täydellinen J kinkku ehkä tunnin olis kauemmin saanut olla jäi aavistus sitkeyttä sisälle. nyt on kinkku jääkaapissa ja netistä etin suolausohjeet kun ei sitä kaikkea voi muistaa suoraan muistilta vesi/suola määriä vuoden takaisiin ja ruiskut kadoksissa muija kyl lupas uudet ostaa mut viikon ny odotellu eikä tulosta tule.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh Masa, me vuokrattiin tohon tuvan vanhaan ponttilautalattiaan toi hiomakone, ja jo niissä lankuissa oli sen verran rankka duuni, että ihan helpolla ei jaksaisi tuota raakalautaa alkaa hiomaan. Se pölyn määräkin olisi mieletön... mutta katsellaan mitä tehdään.

   Kyselepä muuten Vesalta tota kinkun suolausohjetta, se meillekin siellä Thaimaassa antoi ohjeita, vaikkei me sitten koskaan maltettukaan ihan kunnon joulukinkkua siellä tehdä.

   Toivottavasti muija muistaa ruiskut tuoda ja pääset kinkun paistoon :)

   Poista
 2. Pääasia, että tuvassa tarkenee. Step-by-step. Keskittyy nauttimaan siitä, mikä on jo tehty, ja hienosti onkin ;)
  Miten olis vieraille alkuperäinen Airbnb eli veluuripäällysteinen ilmapatja noin ensihätiin, jos ei ole tarvetta pysyvään nukkumakapasiteetin nostoon?
  Toivotaan, et se lumi laskeutuu jouluksi. Ja mukavaa tunnelmallista talvieloa ja valoa (vaikka keinotekoisesti) sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on totta Minttu, nyt sentään tarkenee ja kevääksi onkin näköjään jo talkoolaisia ilmaantunut :)

   Meillä on onneksi tuolla piharakennuksessa pari jenkkisänkyä, eli kyllä me nukkumisista selvitään niitten puitteissa, mutta pitää vaan saada näitä huoneita edes vähän tyhjemmiksi kaikista remonttivehkeistä.

   Keinovalot hankittu, kannettiin joulukuusi sisään :)

   Ihanaa joulun odotusta teillekin<3

   Poista
 3. Hitaasti hyvää tulee. Tärkeintä on, että teillä on sisällä lämmin. Täällä kaivataan lunta myös.
  Ihanaa loppuviikkoa sinulle Heidi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta Outi, pitää tässä remontoinnin välissä vähän elää muutakin elämää. Kyllä tässä vielä ehditään rempatakin.

   Mukavaa viikonloppua sullekin Outi<3

   Poista

Back to Top