Vieraskynäilijä Tomppa - Kilometri nauloja ja kesän kitarakurssi

Pitkästä aikaa saa äänensä blogissa kuuluviin vieraskynäilijä. Tällä(kin) kertaa näppäimistöllä sormiaan liikutteli yhteinen ystävämme Tomppa, tuo toinen osapuoli Thaimaanrannan maalareista.

Luvassa on paitsi Tompan "riemukkaita" remppafiiliksiä, myös asiaa kitarajamitteluista leirinuotion äärellä. Kirsikkana kakun päällä alennuskoodi Tompan huikealle leirinuotio -kitarakurssille.

Joten check it out! Eihän sitä tiedä, vaikka löytäisit itsesi vanhasta traktorivajasta kitara kädessä...

Alla oleva siis Tompan kynäilyä:

Mainoskuvauksia 2 vuotta sitten kobratalon terassilla

Kilometri nauloja

Tiedättekö sen tunteen, kun haluaisi tehdä jonkun asian, mutta ei millään saa edes aloitettua? Ehkäpä on jo luvannut toiselle osapuolelle, että "juu juu, kyllä mä sen hoidan", ja sitten ei kuitenkaan koskaan hoida. Tämä vieraskirjoitus on nyt semmoinen - vaikka kuinka pidänkin kirjoittamisesta ja olen jopa kirjoittanut useamman vuoden enemmän tai vähemmän työkseni, niin tähän vieraskynäilyyn meni kyllä luvattoman kauan (ööö, aika tarkkaan pari vuotta...).

Kuten te rakkaat lukijat hyvin tiedättekin, täällä Kemiössä on paiskittu remonttia nyt noin vuoden verran. On kannettu lautaa, maa-ainesta ja kaikkea mahdollista muuta maan ja taivaan väliltä. Toisinaan tuntee käsien venyvän niin, että kynnet raapii kynnykseen. Kohta kait hartiatkin ovat kuin ladon ovet - ei yhtä leveät, mutta yhtä lahot. On kesäkeittiötä, aitaa, lisää aitaa, portteja sinne sun tänne, tuulensuojalevyä, ulkolautaa, ikkunanpieliä ja karmeja, uusia (vanhoja) ovia, pergolaa ja vaikka mitä. Ja jessus miltä tuo aito punamultamaali haiseekaan!

Huhtikuu 2019 ja eka visiitti äipän kanssa uudella torpalla

Heinäkuu 2019 ja torpan keittiö ennen hävitystä

Vanhassa talossa kaikki on hieman sinne päin. Kun lisäosia on rakennettu matkan varrella, niin yllätyksiltä ei voi välttyä. Vielä kun vanha rakentajamestari Bruno on aikoinaan lyönyt pienetkin listat seiniin kilometrin nauloilla, ei ole hymy herkässä. Niitä sitten irrotellaan kuuppa punaisena sen verran raivokkaasti, että tietää kyllä irroitelleensa. Ja esimerkiksi kohtuullisen helpoksi kuvittelemani yläkerran parvekkeen seinän tekeminen osoittautui mielenkiintoiseksi, koska vanha purettava laudoitus onkin paitsi parvekkeen kaiteen takana, niin myös koko parvekkeen lattian takana, koska lisäosa on rakennettu siihen päälle. Eli sieltä ei lautoja saakaan irti räjäyttämättä koko parveketta ja sen mukana alla olevaa "musahuonetta".

Onneksi tässä on vuoden aikana huomannut, että ratkaisut kyllä löytyvät aina jostakin, niin myös tässäkin tapauksessa. Hyvä puoli on myöskin se, että työ tekijäänsä opettaa, kun vaan uskaltaa aloittaa ja yrittää. Haasteena myönnettäköön, että rakentaminen on melkein yhtä tarkkaa hommaa kuin kirpun nainti; milli pieleen ja se on sitten silmässä. Pari kertaa kun purat juuri rakentamasi seinän todettuasi (tai emännän todettua) sen kieroksi, niin kyllä se hieman uskoa nakertaa. Mutta ainahan sitä sattuu ja tapahtuu - ja jos ei muuta, niin ainakin sattuu...

Elokuu 2019 keittiö hävityksessä ja ilman lattiaa

Kesäkuu 2019 raivausta, Miska ja sorkkarauta

Heinäkuun alku 2020 - uusi pikkuprojekti alkamassa

Tule mukaan soittamaan leirinuotiokitaraa kesän kitarakurssille!

Kuten silloin tällöin ennenkin, blogi toimii myös oivana mainospaikkana - niin myös tällä kertaa.

Nyt sinulla on nimittäin mahdollisuus tulla paikan päälle tänne Kemiöön soittamaan leirinuotiokitaraa! Vaihtoehtoisesti voit osallistua etänä mistä päin maailmaa tahansa. Luulen että blogin lukijoina on useita miehiä ja naisia, nuorempia ja vanhempia, jotka ovat aina halunneet soittaa muutamia kivoja lauluja illanistujaisissa. Kitara ehkä pölyttyy kaapissa, eikä ole oikein löytynyt uskallusta tutkia, miten se toimii.

Eikö vain?

No nyt ei enää tarvitse jännittää - tule mukaan kurssille, niin kaikki tämä selviää! Varsinainen soitto alkaa tiistaina 14.7.2020 klo 19-21, mutta ennen sitä jaan kaikille osallistujille pari opetusvideota kitaran virittämisestä ja pikku putsaamisesta. Eli rohkeasti kitarat kaapista ulos - teen sinusta leirinuotiokitaristin ennen elokuuta!

Homma toimii seuraavasti:

 1. Ilmoittaudu mukaan (ohjeet alla).
 2. Liitämme sinut suljettuun leirinuotio -Facebook -ryhmään (ohjeet tulee ilmoittautumisen jälkeen).
 3. Tsekkaa ennakkomateriaalit (kielten viritys, kitaran perushuolto, perussoinnut).
 4. Osallistu live-lähetyksiin tiistaisin 14.7.-4.8.2020 klo 19-21 (etänä Facebook-ryhmässä tai paikan päällä Kemiössä salaisessa leirinuotioladossa).
 5. Mikäli et pääse jonain tiistaina osallistumaan, voit "osallistua" myös jälkikäteen, koska livelähetykset jäävät ryhmään katsottaviksi.
 6. Yllätä ystäväsi seuraavissa juhlissa!

Biiseinä tulee olemaan huippuklassikoita meiltä ja maailmalta, ja todennäköisesti myös yllätystoivebiisejä. Tiistai-iltojen leirinuotiojameissa soitetaan siis hienoja biisejä ja samalla käydään läpi soinnut ja kompit. Pääpaino on ennen kaikkea yhdessä soittamisessa ja laulamisessa. Joten jos olet joskus haaveillut soittamisen aloittamisesta, tai haluaisit oppia helppoja mutta hienoja biisejä, niin tämä kurssi on juuri sinulle.

Pidetään hauskaa ja nautitaan musiikista!

Eli: ILMOITTAUDU MUKAAN seuraavasta linkistä:

https://www.rockhouse.fi/leirinuotiokitarajamit.html

Koodilla "thaimaanranta" pääset kurssille 20 euron polkuhinnalla!

Huom! Voit ostaa kurssin myös lahjaksi - muista mainita asiasta ilmoittautumislomakkeessa.

Jotta asiaa jäisi vielä seuraavaankin vieraskynäilyyn, jätetään tarinoinnit nyt tähän ja tarjoillaan lopuksi liuta valokuvia matkan varrelta.

Pysytään terveinä ja pidetään musa eläväisenä!

Tomppa / Thaimaanrannan maalari

PS. Muistithan ilmoittautua?

Ai että kaipaan Samuin jameja ja niitä upeita ihmisiä!

2 vuotta sitten käytiin sukeltamassa Sail Rockilla ja moikkaamassa isoja kaloja

Omia valokuvatauluvirityksiä

2019 tammikuussa Maenamin rannalla poikien kanssa<3

Rantahotellin avajaisissa esiintymässä Fantastisen Mr. Ouddyn kanssa.

1 kommentti

 1. Olipa kiva lukea sinunkin mietteitä rempasta. Ystävilläni on rintamamiestalo ja juuri samaa valittivat, että mikään seinä ei ole suora, että olivat puolipäivää tapetoinneet yhtä seinää, kun ei millään meinannut saada tapetin kuvioita toimimaan.
  Mukavaa alkanutta heinäkuuta teille sinne Kemiön saareen <3

  VastaaPoista

Back to Top