Remppakollaasi - osa 2 (Unelmakoti Sisiliasta)

Ihana ystäväni Nina (Yoganina2020) kommentoi tässä taannoin jotain remppapäivitystäni kehoittamalla katsomaan Yle Areenalta Unelmakoti Sisiliassa. En ehtinyt hetimiten tarttua kyseiseen vinkkiin, mutta Tompan lähdettyä viime viikonlopuksi frendiensä kanssa Tammisaareen kalaan, löytyi sillekin vihdoin aikaa.


Sateinen ja pimeä viikonloppuilta, maistuva illallinen ja pari lasia hyvää viiniä kynttilänvalossa - tuli ahmittua koko 8 osainen sarja melkein kertalaakista. Nyt on sitten ihan pakko suositella samaa sarjaa teillekin, varsinkin jos uupuilet keskellä remonttihelvettiä eikä mikään inspiroi tippaakaan, tai jos haaveissasi siintää ykkös -, tai kakkoskoti missä tahansa lämpöisessä etelässä. Semmoinen varoituksen sana kuitenkin, että saatat sarjan katsomisen jälkeen huomata viettäväsi aikaasi selailemalla erilaisia asuntojen myyntisivustoja esimerkiksi Italiasta tai Portugalista. 

 

Näin ainakin itselleni kävi.

 

Valokuvamuistoja Samuilta

 

Sarjassa seurataan ruotsalaista pariskuntaa, joka hankkii 1700 -lukuisen valtavan kokoisen vaaleanpunaisen remonttikohteen 25000 asukkaan sisilialaisesta kylästä, jossa ei puhuta englantia, ja vielä vähemmän tietenkin ruotsia (tee siinä sitten remonttia!). Toisin kuin tuolla pariskunnalla, meillä ei ole koskaan pyörinyt neljää lasta jaloissa missään elämämme säädöissä, mutta muuten pariskunta sähläyksineen ja vastoinkäymisineen on yllättävänkin paljon samankaltaisia säätäjiä kuin mekin. Pariskunnan rouva on kuitenkin arkkitehti, joka näkee valmiin lopputuloksen silmissään lähes heti, kun taas pariskunnan miespuoli yrittää pitää järjen päässään ja tehdä remontit kuten ne oikeasti olisi järkevä tehdä.


Löysin ruotsalaisesta rouvasta sielunsiskoni välittömästi ja nauroin välillä kyyneleet silmissä sitä keskeneräisten huoneitten sisustamista, huonekalujen sisäänkantamista sotkuiseen sisilialaiseen taloon keskelle remontteja, kynttilöitten sytyttämistä ja orastavaa hermoromahdusta. Ai että mikä flashback tähän omaankin remonttiprojektiin😂. 


Kun meidän töllissä keskellä Kemiön peltoja on yksikin nurkka valmiina (vaikka edes pari neliömetriä), kannan siihen nojatuolin ja pienen maton, kiinnitän johonkin koukkuun Chiang Maista tuodun paperilampun, ripustan siihen kohtaan seinälle Samuilta ottamistani kuvista tehdyn taulun ja Balilta tuomani ison unisiepparin, sijoitan tilaan vielä pienen antiikkipöydän ja siihen viherkasvin, sytytän kynttilän ja kaadan perintönä saatuun kristallilasiin kylmää Proseccoa. 

 

Ja siinähän se sitten siintää - selvä kuva sisustuksen lopputuloksesta.


Chiang Maista hankittu tärkeäksi ilmennyt paperilamppu


No, noin helppoahan se ei tietenkään ole, vaan asiat muuttuu, remppa hidastuu ja inspis katoaa alati märkiin ja harmaisiin iltapäiviin. Proseccolasi kädessä silmiin ilmestynyt selkeä kuva sisustuksen lopputuloksesta muuttuu sekin sumuksi syksyisen ilman tavoin. Universumille kiitos näistä TV- sarjoista, ilman niitä allekirjoittaneella laahaisi siivet pitkin maata läpi helvetillisen harmauden ja pölyn ja romun ja paskan ja ja ja... 

 

Nyt Unelmakotisarjan katsomisen jälkeen jaksan taas into piukeena ja sormet syyhyten sisustaa tätä tölliä (tai siis suunnitella kunhan joskus siinä pisteessä oltaisiin) ja unelmoida siitä oikeasta unelmakodista jossain etelän lämmöstä. 


Se päivä nimittäin tulee. Missä meidän unelmakoti sijaitsee, ei minkäänlaista haisua, mutta mä lupaan itselleni että se päivä tulee vielä. Tämä talvi tässä nyt vielä menköön, mutta sen jälkeen me häivytään ja asutaan sitten vaikka siinä camper vanissa...


Joko sä olet ehtinyt katsomaan Unelmakoti Sisiliassa?


Ps. Kuvat siis meidän rempasta, eikä suinkaan Sisiliasta😁

Ps2. Edellisen remppakollaasin löydät täältä.


Näitä rimoja on tullut maalattua kilometritolkulla.

Pikkukatto on valmis, iso hoidetaan viimeistään alkuvuonna.

Toivottavasti ehditään pian sisäremppaa tekemään.

6 kommenttia

 1. Olen katsonut tuon sarjan ja heti tosiaan teki mieli hankkia meille vanha talo Sisiliasta :) Aivan ihana sarja ja sai kyllä remppasormet syyhyämään.
  Hyvin te hei vedätte <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai että mikä ihana remonttikohde niillä olikin. Tosin itse en olisi ihan sellaista taloa hankkinut, mutta voisin hyvin halvalla ostaa jonkun onnettoman maatilan jostain lämpimästä ja asua camper vanissa remontin aikana.
   Kiitos Outi<3

   Poista
 2. olen katsonut vastaavia sarjoja telkusta aikoinaan mutta joku sisilia ei kiitos ikinä edes vaikka maksettaisiin miljoona ja saisi talon sieltä ilmaiseksi, ihan väärä maa. samoin kuin tyuttava mokasi ja osti kaksion turkista ei ikinä tulisi mieleenkään edes lomalle mennä enää sinne. itseäni kiinnostaisi kaukana canadan/alaskan korvessa pikku mökki yksin siellä ilman ketään muuta ja satojen kilometrien päässä vasta seuraava naapuri, mutta huono puoli on se että siellä on sama paska inhottava talvi kuin suomessakin eli ei kiitos ikinä enää lunta ja kylmää jos vain voi sen välttää vaikka menettäisi kaiken mutta saisi olla lämmössä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu en mäkään oikeasti mihinkään Sisiliaan halua muuttaa (ehkä), vaan juurikin johonkin lämpöön ja trooppiseen ilmapiiriin. Siksipä tuo Kaakkois-Aasia niin kovasti miellyttääkin. Ja mieluiten myös vähän kauemmaksi hulinoista. Mutta lämpö se tosiaan on, mikä ratkaisee :)

   Poista
 3. Jahans, tuohan sarja pitääkin tsekata ensi tilassa. Pakko myöntää, että näin talven tullen pientä passivoitumista on ilmassa ja peffa alkaa sammaloitua kiinni nojatuoliin.
  Kaikkee asunnon metsästystä ulkomailta ja rakennusprojekteja kuin Ex-onnellisia vilisee silmissä. Ymmärrän hyvin, jos teiän remppa välillä menee paussille. Mutta onhan toi teiän tölli kuitenkin aika hyvässä vaiheessa ja asuttava ja oikein kodikaskin, joten mitäpä suotta stressaamaan liikoja. Joskus on hyvä vaan relata ja paeta telkun syövereihin.
  Mukavan lämmintä alkutalvea ja kiitti vinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti Minttu kannattaa katsoa se sarja, mä ainakin olin heti jo jalka oven välissä lähdössä metsästämään remppakohdetta jostain Euroopan maaseudulta ;)

   Onneksi on tätä remppaa täällä, muuten talvi olisi kyllä liian pitkä. On ainakin jotain puuhaa koko ajan.

   Mukavaa syksyn jatkoa teillekin ja terkkuja Juhalle!

   Poista

Back to Top