Rumpuhuoneen remppa, osa 2 - ihana mustikkamaito

Se maalikaupan rouvan AIKA siniseksi varoittelema väri osoittautui lapsuudessa tutuksi tulleeksi hempeän mustikkamaidon siniseksi. Rumpuhuoneen nariseva (lue ihana!) lautalattia sai nyt tämän jännittämäni herkun pintaansa ja lopputulos on yksinkertaisesti niin täydellinen, että käyn useamman kerran päivässä ihan vaan ihastelukierroksella. Mustikkamaitoon totaalisesti rakastuneena todennäköistä on ainakin se, että yläkerran makkarin lattiat saavat saman sävyn ylleen. Ja jos ihan hulluksi heittäydyn, myös alakerran olohuone.

 

Tai ehkä se olisi jo liikaa.

 

Rumpuhuoneesta on väliseinän myötä kehkeytynyt nyt kaksi pikkuruista huonetta - minun vieras huone ja jonkinlainen "välihuone", joka odottaa vielä seinäremppaa, kunhan mustikkamaito on kunnolla kuivunut. Huoneitten väliin on tulossa Becksiltä hankittu ikivanha peiliovi liukukiskoilla, sitten kun jonain päivänä saan oven maalatuksi villin suunnitelmani pohjalta. Se mitä tähän pieneen tilaan ennen kylppäriä sitten joskus kehkeytyy, on vielä mysteeri itsellenikin. Ennen se toimi lähinnä romuvarastona, mutta nyt mustikkamaidon takia se ei mitenkään käy. Se olisi suorastaan pyhäinhäväistys.

 

Ja niin rumpuhuoneesta kehkeytyi prinsessahuone.

Kaikki kierrätystä, paitsi tietenkin uusi maali.

Pikkuhuoneen seinät rempataan, mutta se jää vielä odottamaan inspiraatiota.

Intouduin tuossa muutama päivä takaperin tarttumaan tapettitähtihaasteeseen (kaikillahan niitä tapettitähtiä on?), koska homman piti olla älyttömän helppo ja meille jäi Becksin vintiltä löytyneitä tapetin jämiä vielä jäljelle. Ei siis muuta kuin tuumasta toimeen.


No, se "viiden minuutin tähtien taittelu" vei blondilta koko illan ja vaikka lopputulos olikin ihan kohtuullinen, lupaan etten ihan heti ala moisia värkkäämään. Aika usein kun saan jonkun inspiraation ja kuvittelen olevani luovuuteni huipulla, huomaan molempien peukaloitteni olevan keskella samaa kämmentä, eikä tekosieni lopputulos ole lähimainkaan sitä mitä piti. Että semmoista tällä(kin) kertaa. Onneksi tässä ennen joulua ei ole aikaa askarrella yhtään enempää, kunhan saadaan olohuone rempatuksi edes siihen malliin, että kehtaa kantaa joulukuusen sisään. Viime vuonna tähän aikaan joulukuusi jo ilahdutti olohuoneessa, ja kaiken tän harmaan paskan vesisateen keskelle kaipaan kuusen kimallusta jo aivan mielipuolena. 


Täällä painetaan siis remppahanskat kädessä ja hikikarpalot otsalla kuuselle paikkaa. Jouluna sitten otetaan molemmat pojat avosylin vastaan ja pysähdytään. Edes hetkeksi.


"Rentouttavia" jouluvalmisteluja itse kullekin💝


Ps1. Jos joku nyt jossain miettii lautalattian maalaamista, niin Virtasen Porstua puulattiamaali on aivan älyttömän hyvä. Ja varsinkin kiiltävänä.

 

Ps2. Linkki tapettitähden ohjeisiin löytyy täältä.


Tapettitähti myös Becksiltä tulleista tapetinjämistä.

Olohuoneesta toivottiin löytyvän lautalattia...


ja niinhän sieltä löytyikin, onneksi!


8 kommenttia

 1. Ihana uus huone!
  Makee tähti, ei kyl peukut todellakaan ole keskellä kämmentä.
  Ja oikein makeeta, että lautaakin paljastui. Joulu tulee ja jälkikasvu. Eikun nautiskelua ja lepoa ja laatuaikaa perheen kera. Mukavaa joulunaikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tykkään kanssa tosta huoneesta, mutta toi tapettitähti ei näytä takapuolelta yhtään niin hyvältä, kuin tosta etupuolelta ;)

   Tänään ruvettiin vielä levyttämään olkkarin seiniä, vaikka pyysin että jätetään joulun jälkeen. Mä olisin niin halunnut jo kantaa joulukuusen sisään, mutta toivottavasti ehtii edes jouluksi.

   Ihanaa joulua teillekin Minttu<3

   Poista
 2. meijän vastavassa tuvassa oli tuollaiset samanlaiset sähköpatterit ikkunoiden alla kanssa jonkin aikaa, ekat oli sellase6t vanhat öljytäytteiset jotka revin pois koska vei sähköä ihan liikaa, sit tuollaiset ja nekin söi 3000 mk talvessa rahhaa, hankin ensin ölykamiinan ,putos lämmityslasku 1000 mk /talvi enää ja sit hankni kunnon tulikivi takan/uunin voi vaikka leipää paistaa ja varaa pesällisen kun poltti ni oli aamullakin lämmin uuni vielä lasku tippui 0 mk talvi kun sain ilmaseksi omalla työllä puuta aina 20 kuution satseja tein kesäisin 10 meni talvena jos ei kova talvi ollut, appiukko niitä rahtas sähkölinjojen alta kun puhdistettiin puut aina muutamman vuioden välein. eli heitä sähkö syöpöt carunan rikastuttajat mäkeen ja hanki mieluiten paras mahdollinen lämmitys eli pyöreät kakluunit joka huoneen nurkkaan ja talo pysyy lämpimänä monta vuorokautta pesäälllisellä klapejka. tuokin on testattu monesti se vanhanajan kakluuni pyöreä joita oli ennneen taloissa ja hienoilla kaakeleilla paremmissa perheissä oli ecolokisin lämmitysmuoto mitä ikinä on keksitty jollei aurinkoa oteta lukuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon Masa samaa mieltä, kunnon uunit olis paikallaan ja meillä onkin yksi vanha puuhella, yksi varaava vuolukivitakka (ruma kuin mikä) ja sitten vielä yksi pieni kamina yläkerrassa. Mutta kun hormeja on vain yksi, ei siitä riitä jokaiseen huoneeseen.

   Kyllä mekin joka päivä pannaan takkaan vähintään tulet, hyvin lämpiää :)

   Poista
 3. Ihan täydellisen värinen lattia <3 Hyvältähän tuo tähti näyttää. Minä tehtailin tuollaisia tähtiä muutama vuosi sitten oikein urakalla :)
  Ihanaa loppuviikkoa sinulle Heidi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä arvasinkin, että olet näitä tehnyt. Ja valehtelematta, kun värkkäsin tota tähteä, niin oikeasti mietin että mitähän Outikin sanoisi näistä mun räpellyksistä ;)

   Ihanaa joulun odotusta teille Outi<3

   Poista
 4. Hatun nosto teille ja hyvää joulun odotusta!
  Me tehtiin remppa 30-vuotta sitten ja kakkia on vieläkin ihan uutta, not....vanhat lasit ei näytä kaikkea paskaa. Tapetteja ei ole, kun seinät on niin pyöreitä, hirttä. Seuraava sukupolvi remppaa tai hävittää.
  Kaikkea hyvää sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon on vielä edessä Majan Molla, mutta onhan tätä vesisadetta ja pimeyttä edessä vielä muutama kuukausi, joten joutaakin tekemään ;)

   Meillä noi seinät on kanssa aivan vinoja, lähes jokaista joutuu jollain konstilla suoristamaan.

   Ihanaa joulun odotusta teillekin<3

   Poista

Back to Top