Pitäkää peukkuja!

 

 

Me päätettiin yrittää uudestaan, vielä tämän kerran.


Tällä hetkellä meillä pitäisi olla jo viikko rantaelämää Phuketissa takana, mutta Tompan positiivinen koronatestitulos tyssäsi matkan alkutekijöihinsä - ei siis päästy haaveiluja pidemmälle. Koska me ollaan oltu todella todella vähän tekemisissä kenenkään "ulkopuolisen" kanssa,  testitulos löi meidät täysin ällikällä, varsinkin kun vain toinen meistä oli positiivinen. Ja etenkin, kun sama tilanne on jatkunut tähän asti, eli myös seuraava virallinen koronatesti oli osaltani negatiivinen. Tompalla siis korona, minulla ei - vieläkään (ainakaan toistaiseksi, heh).


Ymmärtääksen koronan sairastaneilla (meidän huushollissa ei tosin ollut minkäänlaisia oireita) testitulokset voivat jopa kuukausia näyttää positiivista, mutta sairastetusta koronasta (positiivisesta tuloksesta) tulee automaattisesti omakantaan todistus sairastetusta covidista (Recovery certificate). Tämän Tompan selviytymistodistuksen turvin me siis yritetään vielä kerta uudestaan ja jännitetään tietenkin kuinka minun käy. Manala vai loma...

 

Ihanat aamulenkit koirien kanssa.

Onhan tää ihan nättiä, mutta talvi voisi jo väistyä.

 

Mikäli olet sairastanut koronan, sinulla on 14 vuorokauden jälkeen mahdollisuus taas matkustaa Thaimaahan. Recovery certificate kumoaa teoriassa mahdollisen positiivisen koronatestin Thaimaassa (niitä otetaan siellä kaksi), tai sitten ei. Tietoa on nimittäin tippunut (kuten tämäkin sivusto kertoo), että recovery certificaatista huolimatta paikallinen lääkäri on kuitenkin päättänyt lähettää matkailijan hospitaliin (tai hospiteliin). Helppoa kuin heinänteko, eikö vain?


Aikamoista sekoilua Thaimaahan lähteminen on muutenkin viime aikoina ollut. Joulukuussa 2021 Thaimaahan pääsyä helpotettiin ja otettiin käyttöön Test & Go -systeemi. Tuossa tapauksessa vaadittiin negatiivinen koronatesti Suomesta (max 72 tuntia vanha), negatiivinen PCR -testi heti Thaimaahan päästyä (tuota testitulosta piti odotella SHA+ (tai ++) -hotellissa ja yleensä tulos tuli alle vuorokaudessa. Sen jälkeen olit vapaa liikkumaan minne vain. Ihmiset ryntäsivät ostamaan lentolippuja vain huomatakseen, että jo 22.12.2021 Test & Go -systeemi pantiin hyllylle. Ja jottei ihan näin simppeliä olisi, Test & Go palaa kuvioihin taas 1.2.2022 lähtien. Phuuh...


Samui Sandbox -metodi pantiin jäihin myös jossain vaiheessa loppuvuotta 2021, kunnes 11.1.2022 se otettiin jälleen käyttöön. Meidän siirtyneen reissun takia tämä uudistus tuli juuri oikeaan aikaan, eli me päästäänkin nyt suoraan Samuille (pitäkää peukkuja). Lyhyesti Sandbox -metodi tarkoittaa sitä, että saapuessasi Thaimaahan otetaan PCR -testi (ja tietty negatiivinen testitulos jo Suomesta), siirryt ennakkoon tilatulla ja maksetulla kuljetuksella suoraan sertifioituun hotelliin odottamaan testitulosta. Mikäli se on negatiivinen, olet vapaa liikkumaan minne haluat Sandbox -alueella, kunnes reissun viidentenä päivänä testi otetaan uudestaan, ja mikäli se edelleen näyttää negatiivista - halleluja! Stressitön loma voi viimein alkaa.

 

Onneksi päivät pitenee jo kovaa vauhtia.

Onneksi pihalta löytyy treenattavaa ;)

 

Jotta edes voit yrittää Thaimaahan, tarvitset Thailand Passin, ja sitä haetaan sähköisesti täältä. Ennen kuin lähdet hakemusta täyttämään, varaa valmiiksi seuraavat dokumentit:

 

 • Valokuva passista (kännykällä otettu kuva riitti)
 • Rokotustodistukset molemmista rokotuksista omakannasta tai koronatietoni.fi (mikäli asut oikealla alueella). Liitä mukaan myös kuvat pelkistä QR -koodeista, helpottaa läpi menemistä.
 • Matkavakuutustodistus (englannin kielinen), joka kattaa koronahoitoja vähintään 50.000 dollariin asti.
 • Vahvistettu ja maksettu (ainakin Samui Sandboxissa, Phuketin on helpompi) hotellivaraus SHA++ hotellista ja kuljetuksesta kentältä hotellille. 
 • Thaimaassa tehtävien PCR -testien varaus ja maksuvahvistus (1. päivä ja 5. päivä). Phuketin sandboxiin nämä pystyi tekemään itse, mutta Samui sandboxissa hotellin täytyy tämä tehdä. Joudut siis tekemään jo ennakkoon yhteistyötä hotellin kanssa, ja voin sanoa ettei se ihan helppoa ole. Ei ainakaan meidän tapauksessa.

 

Eikä sitten muuta kuin hakemusta tekemään. Tilanteet muuttuu koko ajan, kuten olette ehkä huomanneet, joten tarkista aina ajankohtaiset vaatimukset virallisilta Thaimaa -sivustoilta. Ja vielä sen verran, että mikäli Thailand Passisisi hylätään ja sinulta pyydetään lisää liitteitä (esim. maksetusta hotellista), tee suosiolla kokonaan uusi hakemus. Se on huomattavasti varmempaa, kuin lisätä aikaisempaan hakemukseen lisää liitteitä. Me yritettiin tätä kolme kertaa ja hylätty tuli aina bumerangina takaisin - uusi hakemus meni sen sijaan läpi alle vuorokaudessa. Huh huh, meinasin jo hermoilla tästäkin sekoilusta.


Mikäli lähdet reissuun 14 vuorokauden jälkeen siitä, kun olet sairastanut koronan (tai ollut positiivinen), tulosta varmuuden vuoksi mukaan Recovery certificatin lisäksi Thaimaan Embassyn sivuilta nämä tekstit. Kuten mainitsin, voi nimittäin olla että ikävä tohtori siellä päässä päättää kuitenkin lähettää sinut hospitaliin, joten tämän tekstin näyttäminen saattaa olla avuksi tuossa kinkkisessä tilanteessa. Ja sitten vaan tsemppiä, sitä tarvitaan. Ja ihan hitosti onnea.


Me yritetään tällä viikolla uudestaan. Keskiviikkona painutaan taas testeihin (jep, Tomppa joutuu positiivisesta huolimatta maksamaan sen uudestaan), ja tällä kertaa jännittää aivan hulluna. Viimeksi oltiin satavarmoja negatiivisesta tuloksesta, ja kuinkas kävikään. 


Saa pitää peukkuja (ja varpaitakin). Toivottavasti me vihdoin ja viimein päästään sinne kotiin💜


Ps. Thailand Pass -hakemussivusto ei hyväksy PDF -dokumentteja. Ota siis mahdollisimman hyvälaatuiset kuvat (tai kuvakaappaukset) kyseisistä dokkareista. 

Ps2. Thailand Pass -hakemukseen pitää laittaa sähköpostiosoite ja Embassyn sivuilla suositellaan Gmailia, en tiedä miksi. Suosittelen vahvasti hankkimaan sellaisen, varsinkin jos passin hyväksymisellä on yhtään kiire.

Ps3. Täältä löytyy ainakin osa Samuin SHA++ hotelleista. Jotenkin huonosti toimiva sivusto, mutta mikäli haluat vaikka tarkistaa kuuluuko oma hotellisi joukkoon mukaan.


Lunta tai ei, fribaamaan täytyy päästä.

Eikä täältä muutenkaan puuhat lopu.


8 kommenttia

 1. Aikamoista sekoilua nuo testausvaatimukset ovat. Jotenkin tuntuu, ettei Thaimaa ole ainoa maa, jossa vaatimukset ovat varsin sekavia. Minua ihmetyttää myös Recovery Certificate. Sehän periaatteessa ei poista mahdollisuutta sairastua koronan toiseen mutaatioon tai jopa samaan stammiin. Tietää sitten...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä näin on Nadine, enempää sekoilua ei voisi olla. Moni on saanut koronan useamman kerran, mutta näin nämä säännöt menee, ainakin Thaimaan osalta. Jos ei oltais jo niin menossa, skippaisin tämän reissun. Aivan liian paljon ylimääräistä rahaa menee, eikä mikään ole kuitenkaan varmaa. Toivottavasti kohta kaikki helpottuu maailman laajuisesti.

   Poista
 2. Huh, varsin poukkoilevalta kuulostaa. Toisaalta on se kyllä poukkoilevaa täällä Suomessakin, koskaan ei voi tietää mitä huomenna keksitään! :) Mutta tosiaan, pidetään peukkuja, että kaikki menee hyvin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alkaa Mikko todella olemaan mitta täysi kaikesta poukkoilusta, toivottavasti joku järki tähän touhuun tulee varsinkin Suomessa.

   Kiitos peukuista, niitä tarvitaan<3

   Poista
 3. Minä en enää tajua noista ohjeista mitään, mutta onneksi te tajuatte.
  Tsemppiä sinne! Todella toivon, että pääsette reissuun <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Outi, ei mekään oikeastaan enää tajuta mitään, mutta yritetään silti. Jos ei nyt päästä Thaimaahan, lähdetään sitten jossain kohtaa jonnekin muualle. Ja syksyllä viimeistään talveksi pois kokonaan.

   Kiitos tsempeistä Outi<3

   Poista
 4. No, sentään jotain hyvääkin tuli ajan kanssa, pääsette suoraan Samuille.
  Peukut täällä pystyssä, lycka till!
  Aikamoista säätöä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Säätöä säädön perään, mutta minkäs teet. Hinku Samuille on sen verran kova, että tähän kohtaan tämä kerta vielä yritetään ja jos ei natsaa, sitten vedetään happea.

   Kiitos peukuista<3

   Poista

Back to Top