Koh Samui 2023 - mitä jäi käteen?

 

 

Nyt kun tämänkin vuoden Samuireissu on taputeltu ja makusteltu OIKEIN AJAN KANSSA, on kai viimein aika tehdä jonkinmoinen yhteenveto. Itselle nyt ainakin, mutta veikkaan että monia uskollisia blogin  lukijoitakin (kiitos uskollisuudesta💜) kiinnostaa millä fiiliksillä tänä vuonna Samuin jälkeen ollaan.

 

Noh, ikävä on varmasti ikuinen tunne, ja se tunne tulee tuskin koskaan muuttumaan. Kun ei olla siellä, osa sielusta loistaa poissaolollaan. Ainakin Suomessa ollessa kuljetaan menemään kuin polkupyörä ilman takarengasta, tai auto kolmella pyörällä - eteenpäin mennään, mutta vähän hankalasti, koska jotain puuttuu. Voi olla että tämä on pelkästään luonnekysymys, sellainen outo tunne että olisi koko ajan hiukan väärässä paikassa. Itsestäni tunnistan tuon omituisen fiiliksen ja luulen sen olleen osa omaa elämääni ihan nuoruudesta lähtien. Onkohan mahdollista, että jostain jonain päivänä löytyisi sellainen kolonen, jonne vihdoin ja viimein haluaisi itsensä juurruttaa?


Ja olisiko se edes tarpeellista?

 

Tietäispä aina minne mennä...

Thaimaan symppikset kalastajabotskit.

Näihin maisemiin ei kyllästy koskaan.
 

 

Vuonna 2022 tein myös yhteenvedon Samuille paluusta muutaman vuoden poissaolon jälkeen, ja silloin tiesin vuorenvarmasti, että me palataan vielä. 

 

Ainakin kerran.

 

 

Mites 2023 reissun jälkeen?


 

Tänä vuonna tunnen, että me palataan vielä - ainakin kerran. 


Viime vuonna nautittiin Samuista kuukausi, tänä vuonna vielä kaksi viikkoa pidempään. Moni asia vaikuttaa tietenkin kaikkeen, mutta jännästi tänä vuonna ajattelin jopa niin, että kuukausi olisi riittänyt. Mulla toki on aina ikävä Boota ja Salsaa ja se vaikuttaa asiaan, mutta tässä oli jotain muuta. Ainakin se, että turistina Samuilla näin valtavalla kokemuksella mitä meillä on, aika kävi vähän pitkäksi.


En olisi koskaan uskonut sanovani näin, mutta niin paljon on sieltä jo nähty, eikä pelkkä lämpö näytä mulle nyt riittävän. Kaipaan enemmän ja haluan selvästi jotain muutakin - ainakin kokemuksen verran. Mua on vaivannut Euroopan lämpimät kohteet jo niin pitkään, etten oikeastaan näe muuta mahdollisuutta, kuin lähteä etsimään. Tämä tietenkin siinä tapauksessa, että se on taloudellisesti mahdollista ja että tuulet on kohdillaan ja Universumi on yhtä mieltä omien ajatuksieni kanssa. Elämä kun on ja mitä tahansa voi aina tapahtua. Mitä Universumi meidän kohdalla sitten päättääkin ja mihin tienviitat jatkossa osoittaa, se jää nähtäväksi.

 

Jossain vuorilla vähän liian laiha heppa ihan yksikseen.

Keinuja toisensa perään...

...mihin jäädä miettimään vaikka seuraavaa siirtoa...

 

Eilen kävin hakemassa vanhoja ikkunanpokia eräältä hevostallilta läheltä Taalintehdasta ja siinä idyllisiä kylänraitteja ihastellessani mietin kuinka upea Kemiönsaari voikaan olla. Ja ihmettelin samalla myös sitä, että mikä helvetti ihmistä voikaan vaivata, kun ei voi vaan päättää jäädä. 

 

Miksi aina pitäisi olla jossain muualla? Miksi ei voisi vaan jäädä?


Kun ei vaan voi. 

 

Vielä on tarve nähdä muutakin ja elää siellä jossain muualla. Jossain muuallakin kuin Samuilla.


Ps. Jos meillä ei olisi koiria, oltaisiin varmuudella koko ensi talvi Samuilla. Koirien kanssa se on paitsi kallista, myös hankalaa, sillä siellä vuokranantajat ei juuri arvosta koiria asukkeina. Puoleksi vuodeksi ei ole myöskään mahdollista, eikä tietenkään haluakaan jättää koiria Suomeen hoitoon. Eurooppa olisi mahdollista myös rakkaitten karvakorvien kanssa, joten...


Let's see💛


Kyllähän Samui aina hymyn huulille saa.

Ja lähteminen sieltä on joka kerta kovin vaikeata.
6 kommenttia

 1. Itse en Thaimaassa oikeastaan ole ikinä ollut, lyhyttä Bangkokin visiittiä lukuun ottamatta. Kovasti mietinnässä on, että mikä olisi hyvä vaihtoehto ensimmäiseksi kohteeksi. Ehkäpä Koh Samui voisi olla hyvä ratkaisu, vaikka itse olinkin alustavasti miettinyt jotain kohdetta Andamaanienmeren puolelta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thaimaanrannan maalarit29.5.2023 klo 9.04

   Moikka Mikko! Itse olen aloittanut Thaimaan reissut silloin miljoona vuotta sitten juurikin Andamaanien puolelta ja sieltä varmasti löytyy ihania mestoja, vaikkakin omaan makuuni esimerkiksi Phuket on kamala. Koh Lipe taas tuntuu siltä, että siellä olisi ehdottomasti käytävä. Koh Lantasta moni tykkää, mutta sekään ei itselleni oikein natsannut, eikä Ao Nang, mutta muuten Krabin alueesta tykkäsin. Makuasioitahan nämä on, mutta jos on vähän enemmänkin aikaa käytössä, niin Samuihin on helppo liittää ehdottomasti Koh Phangan ja Tao, Khanomkin mantereen puolelta. Samui on mun mielestä tosi kiva, mutta kuten sanoin, nää on makuasioita.

   Poista
 2. Itse en voi kuvitella muuttavani tropiikkiin, vaan kaipaan ulkoaktiviteetteja (kevyttä hikoilua) ja lisäksi kulttuuria (Eurooppa), hyviä monipuolisia ruokia, ja kotona kokkailua. Suomen talvi sucks! Kesässä ei ole mitään vikaa, ellei sada koko aikaa ja ole 10-15C.
  Pitkillä ulkomaan oleiluilla myös kaipaa niitä ystäviä, joita joissain maissa ei ole helppoa saada, semmoisia joilla on vastaavista tuntemuksista ymmärrystä. Toisaalta ulkomailla tapaa enemmän omaa elämänfilosofiaa komppavia ihmisiä kuin täällä, mutta usein he ovat reppureissaajia, jotka tulee ja menee, eivät jää seuraksi.
  Siksi ymmärrän tämän asian vaikeuden teillekin. Vaikeaa on miettiä, millaisia ratkaisuja tekee tulevaisuudessa, mutta kokeilemalla se selvinnee.
  Kovasti tsemppiä pohtimiseen ja lämmintä kesää toivottavasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thaimaanrannan maalarit29.5.2023 klo 9.08

   Me tykättiin kyllä asua tropiikissa, mutta jotenkin (ehkä ikä) sitä tätä nykyä kaipaa vähän enemmän sivistyksen pariin. Ja Euroopan kulttuurit, maisemat ja elämäntyyli kiinnostaa kyllä kovasti, en itsekään jaksa enää hikoilla 24/7 pelkästään olemalla. Suomen kesä on mahtava ja tää meidän paikka Kemiössäkin on aivan ihana, mutta kuten sanoit, ne saatanan talvet... yäk!

   Aurinkoista kesää teillekin ja tulkaahan joku hetki käymään kylillä. Olisi aivan mahtavaa. Meille mahtuu majoittumaan<3

   Poista
 3. Noin se mieli voi muuttua ja kivahan se on testailla muitakin paikkoja kuin tuttua Samuita.
  Ihanaa viikkoa sinulle Heidi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thaimaanrannan maalarit29.5.2023 klo 9.10

   Näin se on Outi, vaikka Samuilla onkin aina paikka mun sydämessä. Ihania ystäviä, joitten takia pelkästään tekee aina mieli mennä sinne. Mutta mutta, nyt tekee kyllä mieli nähdä jotain muutakin, kunhan saa ton aviomiehenkin vielä kunnolla innostumaan. Se kun lähtisi tältä istuimelta Samuille, veikkaan.

   Ihanaa viikkoa sinullekin Outi<3

   Poista

Back to Top