Matkavuosi 2023 kuvina

 

 

Niin se menee, vuosi 2023 alkaa olemaan lopuillaan. Normaalisti voisi sanoa, että niin myös vuoden 2023 matkat, mutta koska ollaan nyt tien päällä, meidän osalta tämän vuoden matkat jatkuu vielä pari päivää.

 

Bongasin Matkalla lähelle tai kauas -blogista hauskan idean matkavuoden yhteenvetoon kuvallisessa muodossa, joten tässäpä teille oma versioni aiheesta. Eli Thaimaanrannan maalareitten matkavuosi 2023 kuvina, olkaatten hyvät:

 

1. Paras matkakuva

 

Meidän vuosittaisella mökkireissulla Sastamalaan, Tomppa onnistui nappaamaan näin upean kuvan kummipojasta ja systerin miehestä. Tässä kuvassa on ihan loistava fiilis, eikö vain?

 


 

2. Suurkaupungin lumoissa

 

Ensimmäistä kertaa elämässäni Barcelonassa, ja olihan se aivan liian lyhyt visiitti. Todella paljon jäi vielä hampaankoloon, ja vaikka olen käynyt jo toisenkin kerran tänä vuonna Barcelonassa, on ihan pakko palata vielä uudelleen. Mun Barcelonan ja Gironan pikavisiitistä voi lukaista täältä.

 


 

3. Paras rantalomakuva

 

Ko Samuin rannat on mun kotirantoja, sille ei nyt vaan voi mitään. Vaikka mm. Espanjassa on ollut uskomattoman hienoja rantoja, mun varpaat kaipaa aina vaan kaivautumista Samuin rantahietikkoon.

 


 

4. Vuoden lempikaupunkini

 

Mä pohdin tätä pitkään, ja voi hyvin olla ettei Chipiona olisi saanut tätä titteliä, mikäli olisin ehtinyt tutustumaan paremmin esim. Barcelonaan tai Milanoon. Chipionaan ollaan jumiuduttu jo viideksi päiväksi, eli kiva on. Ja sitä paitsi, Chipionassa on upein ikinä koskaan näkemäni frisbeegolf -kenttä. Kuva on Chipionan hiljaisilta kujilta, mutta kyllä täällä näin off -seasonillakin mukava kuhina käy (paitsi siestan aikana).


 

5. Entäs kylä sitten?

 

Pohdin mä tätäkin jonkun aikaa, eikä ollut helppo valinta, varsinkin kun tänä vuonna näitä uusia kyliä on tullut bongatuksi aivan järjetön määrä. Silti kaikkien uusien kylien sijaan ykköspalkinnon vei meidän Samuin kotikylä Maenam. Kuva tältä vuodelta vaijeriliukupaikasta Tree Bridge Coffee. Olen muuten kirjoittanut tosta paikasta jo vuosia sitten, lue vaikka täältä.

 


 

6. Matkayllättäjä

 

Tämän vuoden matkayllättäjä on ehdottomasti lapsuuden paras ystäväni Mallu, joka yllättäen ilmoitti tulevansa kumppaninsa kanssa Espanjaan matkiksella. Me ollaan Mallun kanssa nähty ehkä 15 vuotta sitten viimeksi, niin ei ollut epäilystäkään etteikö Bandyn keula suuntaisi sinne missä Mallu ja Tiina ovat. Treffattiin siis Almeriassa parin päivän ajan, ja oli kyllä aivan mahtavaa. Kiitos Mallu & Tiina upeasta yllätyksestä💜
7. Kuva yläilmoista

 

On joka kerta yhtä ihana saapua Samuille, ja varsinkin jos jo koneessa näyttää näin hienolta. Kuva tammikuulta 2023.

 


 

8. Paras matkahetki

 

Olihan se nyt selkeästi se hetki, kun kauan etsitty ja Ruotsista viimein hankittu "Bandy" starttasi meidän pihalta kohti Euroopan suuria seikkailuja. Ei ollut ihan helppo rupeama ei, lue vaikka täältä.

 


 

9. Huonoin matkahetki 


Kauan odotettu kisareissu Samuille oli niin ihana kuin vaan olla voi, mutta siltikin jättäisin mielelläni pois sen ruokamyrkytyksen, jonka sain ensimmäisen kisaviikonlopun päätteeksi. Eka kisapäivä Samui Swineissa tuli vedettyä kaameassa kuumehorkassa, mutta kesken ei voinut jättää, muuten ei olisi saanut kisata seuraavinakaan päivinä. Olihan sekin toki kokemus muistojen suureen arkkuun, mutta sen voisin jättää pois. Voit lukaista kokemuksesta täältä.

 

 

10. Paras Camping -alue (koska en ole yöpynyt hotelleissa)


Muutamissa oikein nastoissa Camping -mestoissa ollaan oltu tämän Euroopan roadtripin aikana, mutta näistä kaikista voiton vei kuitenkin Camping Osuna Madridissa. Vaikka yhden yön sateitten jälkeen jouduttiinkin vaihtamaan slottia, ja vaikka oli kylmä sun muuta, alue oli tosi viihtyisä. Oikeasti lämpimät suihkut, mukava henkilökunta, ravintoloita sun muita, siis yksinkertaisesti superkiva. En ehtinyt näköjään ottamaan yhtäkään kuvaa alueelta, joten tässä kuvassa syy, miksi Madridiin ylipäänsä mentiin. Elikä Madrid Masters -fribakisa, ja kuvassa Tompan lisäksi kisojen TD Robert Abel.

 

 

11. Eksoottisin kohde


No sehän on tietenkin Koh Samui, vaikkei se meille mitään uutta ja yllättävää enää olekaan. Sen eksoottisemmassa paikassa ei tänä vuonna kuitenkaan olla käyty (ellei sitten Mijaksen frisbeegolf -kenttää kaikkine vuorineen lasketa mukaan😂). Kuva siis Samuilta, tarkemmin tämän vuoden fribareissusta ja Team Finlandista. Hienoja hetkiä.


 

12. Paras ruokapaikka


Tämän vuoden paras ruokapaikka on ehdottomasti ollut Samuilla, blogin vieraskynäilijän ja rakkaan Mr. Becksin rantakämpällä. Beck on asunut aikoinaan myös Italiassa, josta on sitten tarttunut matkaan aivan taivaallisia pastareseptejä. Sikaria polttava pastakokki, pretty cool...

 


 

13. Vuoden kesäkuva


Mulle vuoden kohokohta on aina se, kun päästään systerin perheen mökille Sastamalaan. Kun tyypit asuu Hongkongissa, me nähdään aivan liian harvoin. Tänä syksynä nähtiin muuten Espanjassakin, eli aina kun vaan mahdollista, me pyritään risteyttämään reissumme niin, että törmätään jossakin💗.

 


 

14. Auringonlasku/ -nousu


Toi oli nätti. Kuva on otettu ehkä tähän astisista puskaparkeista miellyttävimmästä, eli Play de las Tres Piedras -rannalta (Chipione). Meidän Bandy -koti oli pari yötä parkissa tämän "laiturin" päässä. Oh la laa!

 

 

15. Paras lentokonekuva


Noh, tämä kuvahan ei ole kummoinenkaan, mutta on näköjään ainoa lentokonekuva tälle vuodelle. Kävin moikkaamassa systeriä Girona/Barcelona -akselilla syksyllä, ja kuva on otettu ennen lentoa takaisin Suomeen. Lento oli muuten pari tuntia myöhässä, mutta ei niin paha ollenkaan, kuin viikko oman lähtöni jälkeen tapahtunut lennon peruuntuminen, mistä kirjoitettiin sitten iltapäivälehdissäkin.

 

 

16. Luontokuva


Suomessakin saariston väkkärämännyt on komeita kuin mitkä, mutta nämä Calella de Palafrugellin männyt ne vasta vänkyräsäärisiä olikin.

 

 

17. Vuoden risteily


Hah hah, tää risteily oli ihan paras! En ole laivoilla käynyt, mutta Tarifassa camping -alueella kaikki asiakkaat joutui käyttämään tällaista surffilautojen päälle rakennettua lauttaa, mikäli halusi ylittää rannalle vievän joen - viereinen silta kun oli romahtanut. Kyllä mä edelleenkin ihmettelen, että saatiin meidän koiratkin taipumaan moiseen seikkailuun😅. (Kuva on kyllä erittäin huonolaatuinen, koska se on kaapattu videosta).

 

18. Kauimpana kotoa


Mehän lennettiin Samuilta Suomeen Singaporen kautta, ja vietettiin kentällä jopa 10 tuntia, joten eiköhän se lasketa. Oltiin muuten niin rebeleitä, ettei viitsitty maksaa viinilasillisesta 16 euroa, kun sillä sai tax freestä kokonaisen pullon. Arvaa mitä tehtiin?

 


 

19. Nähtävyys


En ihmeemmin juoksentele nähtävyyksien perässä, mutta Barcelonassa oli tietty aivan pakko käydä tsekkaamassa pari Gaudin luomusta. Kuvassa kuuluisa Casa Batlló.

 


 

20. Vuoden maisema


Ihan huikeita maisemia on ollut täällä Euroopan roadtripilläkin, mutta tämä The Cocoon Samuin näköalaravintolasta otettu kuva on rakas.

 


 

21. Roadtrip


No kyllähän se tämä on, joka alkoi 18.11.2023 ja päättyy joskus keväällä 2024. Monenmoista on nähty ja koettu, eikä tulevasta ole kuin pieni aavistus.

 


 

22. Kuva johon palaan uudelleen


Kun ei ole tänä vuonna päässyt omien penskojen kanssa reissuun, palaan aina fiilistelemään syksyn Espanjan reissua. Gironassa otetussa kuvassa on mun mielestä ihana fiilis (systeri ja rakas kummipoika)💜.Tämän vuoden 2023 kuvamuistelun päätteeksi haluan toivottaa teille kaikille onnellista, seesteistä, elämysrikasta ja Hyvää Uutta Vuotta 2024. Olkoon tuleva vuosi meille kaikille armollinen💕.

2 kommenttia

 1. Kivan kuuloinen vuosi pääosin! Itsellä ei olekaan ikinä ollut tapana kirjoittaa vuoden matkakoostetta. Tässä voisikin olla siihen hyvä tapa. Laitan harkintaan, vaikka se tapahtuisikin aikaisintaan pitkälti tammikuun puolella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thaimaanrannan maalarit1.1.2024 klo 13.29

   Tee ihmeessä kooste, nämä on ihan hauskoja juttuja, tulee nimittäin itsekin samalla muisteltua reissuja :)

   Poista

Back to Top