Hakkerin iskut

 

 

19.12.2023 oli kivulias päivä, kuten myös 20.12.2023.


Ensin Instagram ilmoitti, että tiliini kirjauduttiin jostain Helsingistä, sen jälkeen Brasiliasta ja vielä Nigeriastakin. Valitettavasti ilmoitukset sujahtivat näppärästi sähköpostini roskapostikansioon, enkä riittävän ajoissa älynnyt tarkistella roskaposteja. Jäljelle jäi tuo vittumainen fiilis, kun huomaat ettei omaa instatiliä olekaan.


Äkkiä tsekkaamaan myös Facebook, joka ilmoitti saman ilouutisen - omistamaani facebook -tiliä ei ole, sähköpostit on vaihdettu, samoin kuin salasanat. Facebookin ilmoitukset näin onneksi ajoissa, joten ehdin vielä ilmoittamaan, etten itse ole muutoksien takana. Sain edes sen tilin kohtuullisessa ajassa seivatuksi. 


Alkoi järjetön Instagram -taistelu aikaa ja hakkeria vastaan. Vaihdettiin salasanoja ja meiliosoitteita, otettiin naamaselfieitä (kuinkahan monta niitä oikeasti olikaan?), lähetettiin niitä IG:lle ja odotettiin. Onneksi Instagramilta reagoitiin lähes välittömästi, vaikkakaan heidän lähettämät varmennuskoodit ei koskaan saapuneet mun puhelimeen. Piti siis vaihtaa puhelinnumeroita (onneksi näitä on useampi), ja välillä onnistuttiin myös vastaanottamaan koodeja, jolloin saatiin insta hetkeksi auki. 

 

Tarifan tuulet ja upeat biitsit

 

Kunnes hakkeri yllätti uudelleen.


En edes tiedä kuinka montaa kertaa saatiin Instagram -tili palautetuksi, ja menetettiin se minuutin päästä. Palautusten aikana saatiin instalta raporttia siitä, missä kaikkialla tiliini on kirjauduttu ja kuinka usein. On muuten ollut hakkerilla kiire, tai todennäköisemmin - kuten Piece of Uganda Safarin ystäväni valisti (kiitos Ukko!), sillä vakoiluohjelmalla, jonka olen jostain koneelleni imuroinut. 


Vihdoin ja viimein 20.12.2023 klo 14.20 näytti viimein siltä, että ollaan onnistuttu. Ehkä hakkeri(t) väsyi, ja totesi ettei maksa vaivaa jatkaa hommaa enää pidempään. Toistaiseksi tilanne on stabiili, toivotaan että näin jatkuu ainakin seuraavat viisi vuotta. 

 

Jossain matkan varrella

 

Tuohon homma ei tietenkään loppunut, vaan vielä piti selvittää mihin katosi meidän Netflix -perhetili. Juurihan tililtäni oli veloitettu seuraava kuukausimaksu?


Onneksi hommat Netflixin kanssa hoitui sujuvasti, ainakin verrattuna Instagram -helvettiin. 


Jäin kaiken jälkeen pohtimaan, mistä hakkeroinnit johtui. Tähän asti olen reissussa käyttänyt oman Suomi -liittymäni nettiä, enkä paikallisia wifejä, lähinnä siksi ettei ne ole olleet kummoisia. Pari päivää sitten oli ensimmäinen kerta, kun sen hetkisen Camping -alueen wifi näytti erittäin vahvalta, joten liityin siihen. 


Ja siitähän koko show sitten alkoi. Phuuh...


Onko sulle käynyt näin?

 

Ps. Ihanaa ja rauhoittavaa joulua kaikille teille💜


Ihana kylä, Conil de la Frontera. Ja tietty Boo.

Cabo Trafalgar


2 kommenttia

 1. Huh huh, onneksi lopulta asiat onnistuivat. Luojan kiitos tuollaista ei itselleni ole käyny, mutta pelottava ajatus ja toivon todella, että ei käy jatkossakaan. Mukavaa joulua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. thaimaanrannan maalarit24.12.2023 klo 10.11

   Ihan karmea kokemus itsellenikin, enkä oikein vieläkään uskalla huokaista helpotuksesta. Varmennuksia on nyt tehty, mutta mitä vaan ja milloin vaan voi näköjään tapahtua. Mukavaa joulua sinullekin Mikko!

   Poista

Back to Top