Se maailman suurin vesisota

Koh Samui, Thailand
vauvasta vaariin ja kaikkea siltä väliltä, sulassa sovussa ja litimärkinä...
Siinä se, kolmella sanalla. Jos sitä ei ole kokenut, ei voi todellisuuttakaan kuvitella, vaikka kuinka yrittäisi kertoa. Se on täysin kreisiä, se on jopa vaarallista, se on erittäin märkää ja sotkuista, se on  mieletöntä samassa sopassa olemista tuntemattomien kanssa, se todennäköisesti ylittää ne villeimmätkin kuvitelmat. Se on pakko kokea, edes kerran.

Pystyisipä Songkranissa ottamaan turvallisesti valokuvia, sillä saldo voisi olla huikea, vaan kun ei pysty. Songkran on  nimittäin myös täysin säälimätöntä. Aivan sama onko sulla kännykkä kädessä tai kalliimpi järkkäri, niin armoa ei tunneta. Vaikka olisit erehdyksissäsi pukeutunut muka jotenkin asiallisesti ja piirtänyt vaikka silmätkin päähän, niin ripsiväreistä ja vaatteista viis. Se on menoa, eikä meinausta ja mitä kuivempi tyyppi, sen herkullisempi kohde.

Muutama edellinen Songkran, eli thaimaalaisten uusi vuosi ollaan sodittu kaatosateessa, mutta tänä vuonna tahti oli toinen. Ne jääpaloilla täytetyt ämpärit, jotka kaadettiin niskaan viime vuonna ja joiden jälkeen meinasi kuolema tulla, olivatkin tämän vuoden pätsissä melkein parasta. Kun koko päivän vetää märillä vaatteilla raskas vesipyssy kädessä ja käy vaan välillä kaivamassa vauvatalkit nenästä ja silmistä, niin voi olla satavarma, että illalla uni tulee. Onneksi meillä Samuilla touhu kestää vain yhden päivän, huh huh...

Tässä jokunen ujo kuva tämän vuoden bileistä. Selusta on varmistettava aina kuvatessa, ja mahdollisuuksia minkäänlaisiin varmistuksiin jaetaan todella niukasti, niin tämän rohkeammin ei uskallettu kaikkia valokuvaushärpäkkeitä riskeerata. Vakuutusyhtiö ei taatusti olisi tykännyt...Voisi melkein sanoa, että vauvatalkilla pestiin koko naama tässä tapauksessaja asu on vapaa. Tässä rouhein näkemäni kypärä!
Aikamoisia tykkejä. Kyllä näillä kädet kipeiksi saa ;)


46 kommenttia

 1. Songkran kuulostaa kyllä niin kiehtovalta. Olin itse Bangkokissa vaihdossa aikanaan ja silloin kuulin paljon kertomuksia tuosta, harmitti oikein että itse olin vain syksyn siellä, niin jäi Songkran kokematta. Ehkä vielä joskus osun tuonne sopivaan aikaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se ihan kokemisen arvoinen juhlinta on, jos vaan sattuu maassa olemaan niihin aikoihin!

   Poista
 2. Tämä vaikuttaa kyllä aivan mahtavalta juhlalta, olisi hauska joskus kokea. Hassua kyllä tuo, että armoa ei anneta vaikka näkyisi selkeästi kamera tai puhelin kädessä. Raakaa touhua tuo vesisotiminen! Sun blogiisi päädyin nyt muuten ensi kertaa, aivan ihana nimi tällä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Laura, mä tykkään kanssa nimestä :). Armoa ei tosiaan tunneta ainakaan täällä, mutta olen kuullut että pienemmillä ja niillä aidoimmilla paikoilla armoa saattaa jopa saadakin :)

   Poista
 3. Niin paljon juttuja olen kuullut Songkranista ja tänä vuonna seurasin paristakin Snapchatista juhlintaa. Aika villiä touhua :) Itse en vielä ole osunut Thaimaahan kyseiseen aikaan, mutta joskus vielä pitää kyllä tuokin kokea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä kannattaa. En tiedä kuinka monta kertaa, mutta ainakin sen kerran verran. Parhaimmillaan touhu on hauskaa tietyllä asenteella :)

   Poista
 4. Heh, mitä menoa! Aika paljon olet kuitenkin saanut kuvia silläkin uhalla, että kamera olisi saanut sangollisen vettä niskaansa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä ei tekisi kuvien eteen ;). Mulla on ikäloppu kamera ja uuden hankinta edessä, joten sen saattaisi jopa uhrata ;)

   Poista
 5. Just luin Rantapallon jutun siitä, että Songranissa oli kuollut ennätysmäärä porukkaa :( Onhan se hullu juhla, en ihmekään että onnettomuuksia sattuu... Olen kerran päässyt juhlaan mukaan Khao Lakissa, oli kyllä hauskaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se onkin se nurja puoli, vähän niinkuin meillä Suomessa juhannus ja hukkumiset. Täällä mekin väisteltiin ambulansseja sotimisen keskellä, joten todellakin kaksipiippuinen juttu. Nämä ovat niitä ainoita juhlia, jossa paikallisetkin esiintyy joukoittain ympärikännissä, eli ei siis todellakaan ihme, että onnettomuuksia tapahtuu. Olisipa toisin...

   Poista
 6. Näyttää ja kuulostaa aivan kreisiltä! Olisi mahtavaa päästä tuollaiseen vesisotaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ekalla kerralla todellakin ihan huikea kokemus ja ilmoista riippuen vieläkin. Mutta nykyään valitsee jo ne hiljaisemmat kujat ja meiningit. Tervetuloa mukaan!

   Poista
 7. Minusta mielenkiintoisinta tuossa juhlassa on se, miten tosissaan se otetaan. Armoa ei todellakaan anneta ja jos ihmisiä jopa kuolee, niin ei taida todellakaan olla mitään pientä hassuttelua. Toisaalta täysin reilua peliä, kun kaikkia koskevat samat säännöt.

  VastaaPoista
 8. Vitsit mikä tunnelma! Tämä vesisota olisi joskus koettava ihan kunnolla! Kestääkö tämä siis joissakin paikoissa useamman kuin yhden päivän? :D Ihan kreisiä!

  Titta / IKILOMALLA

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin itse kokemassa sen ja jos mahdollista niin sinne vaan ja mukaan täysillä ei sovi ollenkaan sellaisille joita pipo kiristää

   Poista
  2. Olin itse kokemassa sen ja jos mahdollista niin sinne vaan ja mukaan täysillä ei sovi ollenkaan sellaisille joita pipo kiristää

   Poista
  3. Kyllä kannattaa tulla kokeilemaan, edes kerran Titta! Ja niin kuin Ollipolli tuossa sanoi, niin kiristävät pipot kannattaa jättää silloin kotiin. Mä tiesin, että Chiangmaissa kestää noin 5 päivää ja sitten äskettäin kuulin, että Pattayalla jopa 10? huh huh...

   Poista
 9. Tämä on kyllä niin kreisi juhla, että olisi kiva joskus kokea! Vaikka vähän jopa hirvittää tuo, että armoa ei tunneta, mitä kun vahingossa eksyisikin paikalle :D. Hauskoja kuvia olet onnistunut saamaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me muuten Teea ensimmäisen kerran vähän vahingossa eksyttiinkin paikalle, vaikka joku lentokoneessa vihjaisi, että pientä kastumista saattaa olla luvassa. No me ei uskottu ja niinhän siinä sitten kävi. Armoa ei tunnettu ;)

   Poista
 10. Ai pahus sentään, mikä juhla! Takuulla hauska heille, jotka ovat menossa mukana, mutta mikä painajainen vaikkapa palaveriin tai 'kuivempiin' juhliin matkaavalle...

  Tuo Muppet Show -henkinen kypärä olisi muuten aivan mun juttu! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä Mia, armoa ei tunneta ;). Mun mielestä kanssa toi kypärä oli ihan paras!

   Poista
 11. No johan on juhla! En ole aikaisemmin kuullutkaan moisesta, mutta todellakin kuullostaa hauskalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aikamoinen juhla tosiaan Martta. Ja hauska, jos ottaa itse osaa täysin rinnoin :)

   Poista
 12. En tiedä olisiko itsestäni tuohon ainakaan koko päiväksi, mutta varmasti hieno kokemus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä meilläkin kunto hiipui jo muutaman tunnin jälkeen ;)

   Poista
 13. Mistäköhän tämä juhla on saanut alkunsa? Kuulostaa aika raisulta toiminnalta, mutta hauskalta! ***satteenmuruja***

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Songkran on vanhan ajanlaskun mukainen thaimaalainen uudenvuodenjuhla ja sitä vietetään kaikkein kuumimpaan aikaan juuri ennen sadekautta. Aiemmin Songkrania vietettiin buddhalaisen kalenterin mukaan ja ennen vanhaan vuosikin Thaimaassa vaihtui Songkranin aikaan, nykyään se vaihtuu normaalisti vuoden vaihteessa. Songkran on perinteisesti puhdistautumisen aikaa ja sitä roolia veden heittäminen esittää. Kasvoihin siveltävä vauvatalkki on eräänlaista siunausta. Mutta joo, kyllähän me 'turistit' olemme osaltamme tätä juhlaa muokanneet ehkä vielä vähän villimmäksi. Raisua se ainakin on :)

   Poista
 14. Haha voi että kuinka hauskan näköistä! :D Pääsisipä joskus itsekin paikan päälle, mutta harmi kun ei pääse kunnolla kuvailemaan hauskaa meininkiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tämä Monna ainakin kerran kannattaa tulla kokemaan. Joku tossa mainitsikin sukelluskameran, se voisi olla hyvä valinta :)

   Poista
 15. Taidan olla vähän erilainen aikuinen, mutta minusta tuo ei tunnu kiehtovalta ollenkaan. :) Olen aika arka, jos kohtaan jotain, mikä vaikuttaa jotenkin hallitsemattomalta kaaokselta, ja sellainen vaikutelma Songkranista tulee. Yritän siis vastedeskin pysyä poissa. :)

  VastaaPoista
 16. Kai se sitten on perinne ja siksi "kannatettava". Itse kyllä pysyisin poissa, jos nyt edes maahan eksyisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Perinne kyllä Pirkko ja maassa maan tavalla. Ymmärrän kyllä hyvin, ettei se kaikkia kiinnosta, kuten ei Thaimaakaan. Onneksi on valinnanvaraa :)

   Poista
 17. Eh.. Yksi kerta Songkrania oli kyllä itselleni ihan tarpeeksi. Se jatkui ihan liian monta päivää ja oli tosi kylmä sää muutenkin. Ei jatkoon :D. Ja onhan se toisaalta aika synkkäkin tapahtuma, ihmisiä kuolee paljon. Sen kyllä myönnän, että hauskaa kuva -ja videomateriaalia Songkranista saa. Ja siis, ehkä yhden päivän tuota voisi fiilistellä, jos olis kaunis sää, mutta ei kiitos enää koskaan montaa päivää putkeen :P. Jos osun paikalle, niin linnottaudun sitten siksi aikaa vaikka sisätiloihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Erittäin totta Mirka. Pari edellistä vuotta ollaan vietetty kaatosateessa ja kylmä oli, mutta lasten takia yritettiin me aikuisetkin vähän kestää. Tapahtuman toinen puoli on erittäin ikävä ja pakko myöntää, että jos ensi kerralla on sadepäivä tai monen päivän juhlat tiedossa, linnoittaudun itsekin sisään. Muutama tunti touhua on enemmän kuin tarpeeksi ;)

   Poista
 18. Nämä on sellaisia tapahtumia, että yksi vuosi pitäisi reissata pelkästään näihin :-D Espanjan tomaattisota ja härkäjuoksu kuuluisi ainakin samaan kategoriaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sehän olisi juuri sitä 'teemamatkailua' Rami. Voisi hyvinkin olla loistoidea!

   Poista
 19. Lukuisista Thaimaan reissuista huolimatta ollaan aina onnistuttu missaamaan Songkran. Mutta hauskalle vaikuttaa! Tuolla olisi sukelluskamera paikallaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sukelluskamera... tehän sen sanoitte! Loistava idea :)

   Poista
 20. Mä en tällaisesta jutusta muista koskaan kuulleeni, mutta aika hauskan kuuloinen "juhla". Mulla on haaveissa osallistua joskus Espanjan La Tomatina -festivaaliin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on Tanja Thaimaassa ikivanha perinne. Noi La Tomatina-festivaalit voisi hyvinkin olla vähän samanmieliset. Mä voisin myös osallistua niihin :)

   Poista
 21. no huh huh - tuo on kyllä varmasti aika ainutlaatuinen kokemus! Harmi ettei sitä pysty kuviin vangitsemaan jälkipolvien iloksi :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaupungista riippuen, varmasti on Erja. Jos vaikka ensi kerralla yrittäisikin kammeta jonkun talon katolle vain valokuvia ottamaan? Se voisi olla hyvä idea :)

   Poista
 22. Haha, oon seurannut tätä menoa niin monen tutun Snapchatista viime päivät :D Ihan käsittämätön konsepti :D

  VastaaPoista
 23. On tämä kyllä aikamoinen Veera ;)

  VastaaPoista

Back to Top