Thai Fight Samui

Chaweng laken alueelle kerran vuodessa rantautuva Thai Fight Samui oli täällä taas, ja kuten aina, tarjolla oli aivan huikeita matseja. Joku voisi ajatella, että se on turhan 'raakaa' katsottavaa, mutta tämä rouva on ainakin niin innoissaan, että hyvä kun takapuoli pysyy penkissä otteluita seuratessa. Tapahtuma näyttää näin muutaman vuoden perusteella sijoittuvan Samuille huhti-toukokuun vaihteeseen ja nimenomaan järven rantaan, missä suurin osa Samuin massatapahtumista muutenkin. Ja mikä ettei, onhan alue loistava tapahtumille, varsinkin jos ne sijoittuvat juuri auringonlaskuun. Laskeva aurinko ja ikimuistoinen tapahtuma, moni asia ei voisi olla paremmin.

Näyttävä oli tapahtuma

Näissä maisemissa auringon laskiessa, ei yhtään hullumpaa

Muay Thai lyhyesti

Muay Thai (Thainyrkkeily) on perinteinen kamppailulaji Thaimaassa, ja se on tärkeä osa maan kulttuurihistoriaa. Laji on levinnyt ympäri maailman enkä ihmettele, sillä vaikka laji tähtääkin otteluihin, on se erittäin monipuolinen pelkästään harrastuksenakin pitäen fysiikan huippukunnossa. Nyrkkien lisäksi thainyrkkeilyssä saa potkia, käyttää kyynärpäitä ja pystypainiakin, sekä myös kaatamiset pystypainissa ovat sallittuja.

Lajin juuret juontavat jonnekin 2000 vuoden taakse ja sen uskotaan kehittyneen lähisodankäynnin taidoista, vaikka siinä käytetäänkin raajoja aseiden sijasta. Koska laji kehittyi sotimisesta ja taistelussa kaatunut soturi oli aina kuoleman oma, ei ottelua nykyäänkään jatketa vastustajan kaaduttua.

Vaikka itse ottelut ovat upeata katsottavaa, sitä ovat myös otteluiden alkuun sijoittuvat rituaalit. Ennen ottelun alkua ottelijat tanssivat perinteisen Ram Muayn -tanssin, missä kunnioitetaan valmentajia jotka ovat opettaneet Muay Thaita sukupolvelta toiselle. Valmentamisen lisäksi valmentajat huolehtivat tarvittaessa ottelijoiden päivittäisistä tarpeista ja opettavat heille urheiluhenkeä ja kuria lähes samalla tavalla kuin thaimaalainen isä kasvattaa poikaansa.
Ennen ottelua nyrkkeilijä myös kumartaa jokaiselle neljälle kulmalle ja osoittaa kunnioitustaan vastustajalleen ja yleisölle. Myös jumalat ja henget ovat läsnä näissä otteluissa, joten heillekin osoitetaan kunnioitusta.

Bäkkärillä pitää myös pyörähtää

siellä sitä keskitytään

En muista kuinka tämän kaverin kävi

Tämä voitti

ja hän valitettavasti hävisi, vaikka kovan vastuksen antoikin

Muay Thai Samuilla

Ehdottomasti näkemisen ja kokemisen arvoista, ja vaikka et osuisikaan Samuille juuri tämän tapahtuman aikana, voi Muay Thai -otteluita käydä seuraamassa esimerkiksi Phetch Buncha Stadiumilla. Samuilla jo aiemmin käyneet tietävätkin, että otteluiden mainostajilta ei voi lomansa aikana välttyä, sillä mainoslappusia tungetaan käteen melkein jokaisessa kulmassa ja jopa rantatuolissa. Itseltäni yleensä löytyy Chawengilla vietetyn illan jälkeen laukun pohjalta yksi jos toinenkin lappunen, joten ei huolta. Tilaisuuksia hyviin otteluihin loman aikana kyllä riittää.

Ja hei, mikäli yhtään kiinnostaa, käykää tutustumassa lajiin treenien merkeissä. Treenisaleihin ovat tervetulleita myös lomailijat kertamaksun hinnalla, ja valinnanvaraa saleissa löytyy. Itse olen käynyt testaamassa lajia Yodyut Muay Thai- salilla Choengmonilla ja pidin älyttömästi. Valmentajat olivat erittäin mukavia ja ammattitaitoisia, sekä ottivat hienosti huomioon treenaajan tason, vaikkei yhtään sääliä herunutkaan. Meidät ystäväni kanssa otti haltuun yksi valmentaja, joka sitten piti neidot rääkissä koko puolentoista tunnin ajan. Tänä päivänä kertamaksun hinta tällä salilla näyttää olevan 400 bahtia, joka on vähän reilu 10 euroa. Meidän ensimmäisestä Muay Thai -kokemuksesta voit käydä lukaisemassa täältä.

Joko sinä olet kokeillut tai käynyt katsomassa Muay Thaita?

Valitettavasti mun kameralla ei parempia kuvia saanut ottelustaKoska oma antiikin aikainen kamerani ei kovin kummoiseen pysty, niin viimeinen kuva on lainattu Thai Fightin sivuilta. Tästä saatte paremman kuvan siitä, kuinka kovaa kontaktia matseissa otetaan.

Ei kommentteja

Back to Top