Tomppa: Rauman seikkailut ja kuuden tähden hotelli, osa 2

Tässä vieraskynäilijä Tompan jatko-osa Rauman seikkailuille thaimaalaisen ystävämme kanssa. Stoorin ensimmäisen osan pääset lukemaan täältä.

Poroholma, Rauma
Poroholma ja kuunari Kathrina

Rauman seikkailut ja kuuden tähden hotelli, osa 2

Olimme siis selvinneet pienellä päänsäryllä Rauman markkinoitten kakkospäivään. Kuten moni lukijamme on varmasti huomannut, meilläpäin ei liikaa suunnitella ennakkoon asioita. Näin oli myös yöpaikkojemme kanssa. Iltapäivällä sain toisen serkkuni - Hannun veljen Jukan - kiinni ja kuin ihmeen kaupalla hänen naapuristaan löytyikin sitten kaveri, joka oli juuri aloittanut vuokraamaan isänsä vanhaa taloa Airbnb:n kautta. Saimme sovittua yhden yön majoituksen erikoisehdoilla ja pääsimme illan suussa nauttimaan jälleen ystävien vieraanvaraisuudesta. Olipas mahtavaa päästä pitkästä aikaa vaihtamaan kuulumisia Jukan ja hänen vaimonsa kanssa. Saimme myös ilon tutustua Iiro Kosken suunnittelemiin Raum Rome Paris- tuotteisiin sekä itse tuotantoprosessiin. Kaikki tiet eivät siis suinkaan vie Roomaan! Linkki Raum Rome Paris -facebookiin on tässä.

Heinäkuisena yönä...

Jukan naapurin Airbnb -talo.

Useamman viinilasin ja lonkeron jälkeen nukuimme siis Jukan naapurissa ja lähdimme uusin voimin kolmanteen markkinapäivään. Ja vettä tuli. Sitä tuli koko päivän ihan riittävästi. Thaimaan vieraamme Rock hytisi kylmissään, vaikka olinkin antanut hänelle villasukat, villapaidan, talvitakin ja pipon. Semmoinen se on se Suomen kesä - lähtee kuin purkka tukasta...

Onnekkaita kohtaamisia

Sadepäivään osui kuitenkin myös onnekas sattuma. En ole kovinkaan aktiivinen facebook -käyttäjä, mutta sadetta pidellessämme huomasin pikkuserkkuni Leon päivityksen @Rauma. No siitä sitten viestiä Leolle että oletkos maisemissa? Ja olihan tuo!

Lyhyt selitys asialle: kauan sitten kun maailma oli vielä mustavalkoinen, Leon isoisä ajautui riitoihin suvun kanssa silloisen sukumme mökin myymisestä. Niin harmillista kuin se onkin, vastaavia tapauksia taitaa olla Suomi pullollaan. Näin ollen en siis ollut koskaan tavannut serkkujeni poikia Leoa ja Hugoa (joita tässä siis kutsun pikkuserkuikseni), vaikka Leo löysikin minut jo vuosia sitten facebookista. Ja itseasiassa Leo (eli siis juurikin tämä radiossa soiva Suomen uusi Irwin Goodman Leo) on pitänyt jo musakoulussamme Rock Housessa parit tuuraustunnitkin. Tässä artistin linkki: Leo

Vihdoinkin, mustan pitsin sateisena iltana kellon kymmenen aikaan menimme Rockin kanssa Poroholmaan, missä Leo oli Gerda -nimisellä kuunarilla vetämässä karaokea. Eksyimme kuitenkin ensin Kathrina -nimiseen kuunariin ja kun kysyin laivan kannella, että 'onkohan Leo täällä', niin selvisi että Leo on naapurikuunarissa, mutta keittiöstä löytyy Hugo. No hemmetti, ei muuta kuin alas ja esittäytymään.

Pikkuserkkuni Hugo

Pikkuserkkuni Leo (Stillman)

Oli aivan superia tavata ensimmäistä kertaa myös Hugo sekä hänen hyviä ystäviään. Minttukaakao lämmitti ja juttua olisi varmaan riittänyt, mutta ilmeisesti kylmän päivän tuloksena Rock oli melko huonona, joten hän lähti autoon odottamaan. Minä pinkaisin vartin jutustelun jälkeen naapurikuunari Gerdan karaokeen tapaamaan Leoa. Ja voi että, sama riemukas fiilis, kun pääsi ensimmäisen kerran halaamaan pikkuserkkua! Vaihdoimme pikaiset kuulumiset karaoken ohessa, minkä jälkeen kiirehdin autolle. Kellon lähestyessä puolta yötä löysimme Airbnb:stä vuokraamaani asuntoon. Vuokraisäntänä toimi Suomessa opiskeleva vietnamilainen nuorimies, joka olikin vallan mukava ja kävi vielä kotoaan hakemassa lääkkeitä Rockille. Huh, kaikki hyvin ja nukkumaan.

Poroholman helmiä

Kiitokset

Aamulla Rockin vointikin oli jo onneksi parempi ja lauantai meni markkinoilla vallan vauhdikkaasti. Täytyy kyllä olla onnellinen tästä Rauman reissusta, vaikka myynti olisikin voinut olla monin verroin parempaa. Olen kovasti onnellinen että pääsin viettämään iltaa rakkaitten serkkujeni Hannun ja Jukan kanssa. Ja vähintään yhtä mahtavaa oli vihdoin päästä kasvotusten tapaamaan mystiset pikkuserkkuni. Sanoisin myös Rockin olleen kovin otettu kaikesta vieraanvaraisuudesta sekä tietenkin näistä erikoislaatuisista elämyksistä Raumalla Hannun ja Jukan luona. Puhumattakaan upeista kuunareista, valloittavista ihmisistä ja paitataiteilija Iiro Koskesta. Tämä ei varmasti jää tähän - kaikille vielä sylin täydeltä kiitoksia!

Tomppa/ Vieraskynäilijä

Ps. Suosittelemme käymään kuunari Kathrinalla syömässä - väittävät että sieltä löytyy nykyään Suomen parhaat pihvit ja huippua lohikeittoa! Kesät laiva on Rauman Poroholmassa ja talvisin Helsingin kauppatorilla.

Pss. Hugokin on aktiivinen musiikin saralla, käy tutustumassa For Lions -bändiin!

Ei kommentteja

Back to Top