Follow the flowers

Kuten olen jo aiemmin todennut, vielä vuosienkin jälkeen Samuilta löytyy uusia mestoja, myös meille. Koko ajan tänne rakennetaan ja samaan hengenvetoon puretaan, mutta nyt tarkoitan uusilla mestoilla paikkoja jotka ovat jo olleet, mutta joihin me ei olla vielä löydetty. Itse asiassa koko Maenam alueena on jäänyt meille kummajaiseksi.

Vaan nyt asutaan täällä, vähän niin kuin böndellä.


Maenam beach

Jos rauhaa kaipaat, Maenamin ranta on SE paikka. Ainakin näin lokakuussa, kun melkein ketään ei liiku missään. Aivan sama kuinka kulahtaneissa bikineissä olet liikkeellä, kukaan ei katso kuitenkaan.

Hiekka ei ole valkoista kuten Chawengilla, vaan kauniin vaaleankeltaista. Voit hyvin viettää aurinkopäivää keräämällä vaikka vaaleankeltaisia kiviä, kuten itse yllättäen teen. Mitä niistä väsään, on vielä mysteeri. Jos olen oikein reipas ja saan ison saaliin, ripottelen niitä kukkapenkkeihin. Jos laiskottaa, taidan värkätä kivan pohjan lasikippoon, johon laitan kynttilän palamaan.

Kynttilöille on nimittäin käyttöä, kun sähköt katkeaa. Tähän mennessä meillä on ollut kaksi sähkökatkosta, ja voin vannoa että viidakossa on todella pimeätä. Eikä pimeällä terassilla ole mukava istua, varsinkaan kun ollaan paikallistettu kateissa olleet rotat terassin ränniin. Ei yhtään kiva.

Silent beach (Maenam). Kaunista vai mitä?

Follow the flowers

Sanotaan, että Maenam on niitä paikkoja, jonne reppureissaajatkin vielä tulevat. Halpa, kaunis, sopivasti hippi. Sitä paitsi tästä pääsee kätevästi lautalla Phanganille, jos alkaa kyllästyttämään. Tällä noin kuusi kilometriä pitkällä kaistaleella on kuitenkin vielä mahdollisuus reilulla kympillä majoittua rantabungalowiin, kuten esimerkiksi Treehouse Silent Beachilla.

On muuten kerrassaan valloittava mesta, jonne löydettiin taas sattumalta. Eräänä asunnon etsimispäivänä, kun koluttiin ringroadilta rantaan johtavia pikkuteitä, huomattiin yhden hiekkatien alkuun laitetut melko huomaamattomat kyltit. Kylteissä oli kehoitus 'Follow the flowers'. Pakkohan niitä kukkia oli sitten lähteä seuraamaan.

Söin Treehousessa parhaimman lounaan naismuistiin. Se oli joku aamiaiswrap, täytteenä fetajuustoa, salamia, paistettua kananmunaa ja jotain herkullista siirappia. Tomppa vastaavasti otti riskin ja naposteli tulisia lihapullia. Kaiken riisin ja thaikkupöperön jälkeen oli NIIIIIN mukava löytää jotain tavallisuudesta poikkeavaa, halvallakin vielä. Todella mielenkiintoinen menu muutenkin, aivan pakko poiketa uudestaan. Onneksi se on tossa lähellä.

Ai niin, kaikille diginomadeille lupaavat tarjota ilmaisen sujuvan wifiyhteyden, joten sinne vaan mukaville sohville makoilemaan. Oiva paikka myös auringonlaskun metsästäjille, sillä tarjolla on ainakin Happy hour -mojitoja. En ihmettele ollenkaan, jos löydän itsenikin sieltä pian mojito toisessa ja kamera toisessa kädessä.

Treehouse Silent Beach, suosittelen!

Todella idyllinen paikka ja halvat mukavat rantabungalowit.

Re_fill, Re_use, Re_cycle!!!

Erittäin mukava olohuonemainen meininki.

Maenamin markkinat

Mikään bilettäjän mesta Maenam ei ole. Yöelämää ei juurikaan löydy, vaikka kyllä täältäkin pääsee lavataksilla Chawengille. Suositut viikottaiset iltamarkkinat löytyy ainakin torstaisin klo 17-22. Markkinat eivät ole yhtä massiiviset, kuin esimerkiksi Fisherman's villagen perjantaimarkkinat, mutta oikein leppoisat. Sinne mekin tästä nyt suunnataan.

Maenamista varmasti myös tulevaisuudessa.


Pakolliset markkinamojitot.

8 kommenttia

 1. Teitkö mitään löytöjä markkinoilta? Pimeys, viidakko ja se käärme, vähän jännää :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän liian jännää Outi ;).

   Mä lähden usein markkinolle, jotta löytäsin jotain tiettyä. Nyt mä olen jo pitkään etsinyt sellaista olan yli vedettävää olkalaukkua, mutta en meinaa löytää mistään. En löytänyt nytkään, mutta etsiminen jatkuu. Värikkäät koiranulkoiluttamisshortsit löysin kyllä ;)

   Poista
 2. Kivalta näyttää ja lämpöiseltä :) Vantaal eka pakkas yö -1 T:Jölli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmintä täällä piisaa Jölli. Kohta säkin pääset tänne, vai mitä. Mennään sitten tsekkaamaan toi Maenamin ranta.

   Ai kamalaa, onneksi mä en ole siellä ottamassa vastaan noita pakkasia...

   Poista
 3. Alan vakavasti harkitsemaan muuttoa sinne suunnalle, mojitoja markkinoilla, olen ihan unohtanut miten ihanaa Thaimaassa onkaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta Petra, mua viehättää myös kovasti tämä 'mutkattomuus' ja helppous. Mutta toki moni asia on sitten vastaavasti taas hankalaa. Markkinamojitot on kyllä huippujuttu ;)

   Poista
 4. Hei, löysin blogisi sattumalta. Kysyisin kun teillä kokemusta on samuista. Ollaan mietitty, jos marraskuussa Samui olisi yksi meidän reppureissauksen kohde. Luin kumminkin, että samuilla sadekausi osuu eriaikaan. Onkohan sadekaudesta huolimatta ihan kokemuksen arvoinen paikka? Onko Samuin sadekausi ylipäätänsä minkälainen; vettä monta päivää putkeen? ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka!

   Tilastojen mukaan marraskuu on pahin sadekuukausi. Kuitenkin esimerkiksi viime vuonna marraskuussa ei satanut muistaakseni ollenkaan, kun taas joulu - ja tammikuussa vettä tuli ihan hulluuteen asti. Luit ehkä Samuin tulvista lehdistä?
   Parhaimmillaan sadekausi heittää niitä kuuroluonteisia sateita jopa päivittäin, mutta se ei mielestäni haittaa menoa. Samuin sadekausi on kuitenkin lokakuusta joulukuuhun, mutta esimerkiksi tämä lokakuu on ilmojen puolesta ollut ihan mahtava. Ei näistä oikein uskalla sanoa mitään varmaksi.

   Poista

Back to Top