Nasta tuttavuus - Märynummi frisbeegolf

Heippa teille (toki muillekin), jotka ette vielä koskaan ole kokeilleet frisbeegolfia. Tässä alla on erittäin yksinkertainen tiivistelmä tämän hullun koukuttavan ja nastan harrastuksen säännöistä, kun en ole aiemmin älynnyt niistä mainita:

 • Simppelisti - pelin tarkoituksena on saada frisbee (se muovinen kiekko) mahdollisimman pienellä heittomäärällä aloituspaikasta maalikoriin.
 • Avausheiton jälkeen kauimpana korista oleva pelaaja jatkaa ensimmäisenä. Seuraava heitto suoritetaan siitä paikasta, mihin edellinen heitto pysähtyi.
 • Pelaaja heittää niin monta kertaa, kunnes frisbee on maalikorissa, vasta sitten väylä on pelattu loppuun.
 • Kierroksen voittajaksi kruunataan pelaaja, joka suorittaa koko radan pienimmällä määrällä heittoja.
 • Ja se tärkein - VOITOSTA VIIS (jos joku tohon asenteeseen pystyy), TÄRKEINTÄ ON PITÄÄ HAUSKAA!

Ei siis kovin vaikeata, mutta aivan hiton hauskaa. Varo silti ettet jää koukkuun, sillä lähes jokaiselle meidän radalle viemälle ystävälle on käynyt niin. Se taas tietää uusia kiekkoja toisensa perään, sitten olkalaukkua, joka melko nopeasti vaihtuu reppuun kiekkojen lisääntyessä. Kaikkein varmimmin se tietää vapaa-ajan ongelmien katoamista. Tiedät tasan mitä teet jatkossa.

Jengi radoilla on kohteliasta ja ystävällistä, avuliastakin. Tuntemattomia moikataan ja heittoja kehutaan. Vanhin meidän fribatuttavista on yli 70-vuotias, joten koko tai ikä, eikä mitkään muutkaan ominaisuudet ole este, sillä harrastus on kuitenkin melko kevyt.

Fribailun lomassa voi retkeillä, käydä uimassa (tai pludata johonkin lammikkoon), nauttia termarikahvia tai vaikka kylmiä oluita.

Aivan superkiva harrastus siis, joten miksipä et kokeilisi.

Disc golf Finland
Meidän rytmiryhmä

Märynummen ratakartta

Märynummi frisbeegolfrata

Me ollaan käyty Salossa nyt kahdella radalla, joista Tupuri ei saanut meidän porukoilta hirveästi hurraa -huutoja. Toisin kävi kuitenkin tämän uuden tuttavuuden Märynummen kanssa, jossa ollaankin hetimiten käyty jo kahdesti. Märynummi on tosi nasta.

Märynummen metsärata on perustettu vuonna 2017, ja se on laajentunut 18-väyläiseksi vuonna 2018. Tällä radalla väylien keskipituus on 97 m ja ihannetulos on 62, mutta väylien pituuteen nähden mielestäni oli yllättävän paljon par 4-väyliä. Meinaan että monessa käymissämme paikoissa osa Märynummen par 4 -väylistä olisi saattanut olla Par 3- väyliä, tai ehkä mä vain kuvittelen. Ainakin iso osa Märynummen väylistä olisi itsellenikin paaritettavissa (jos oikein hyvin natsaisi), mikä ainakin omalta osaltani tekee radasta miellyttävämmän. Ei tunne heti alkuunsa olevansa aivan altavastaajana.

Tämä metsäinen rata kiertää pääsääntöisesti kalliomaastossa, mutta nousut ja laskut on kuitenkin maltillisempia, kuin esimerkiksi Taalintehtaalla, joka sekin on ihan jees. Puita on tuollakin ihan riittämiin, kuten Suomessa yleensäkin, mutta Märynummen väylät ovat kuitenkin mukavan leveitä.

Vessoja ei luonnollisesti löydy (puskia kyllä riittää), mutta sinne tänne oli kyhätty penkkejä ja roskiksiakin oli tuotu paikalle, mikä on ehdottoman hyvä juttu. Yksi loistojutuista on sekin, että Märynummella voi hikisen heittorundin jälkeen pulahtaa parkkipaikan vieressä olevaan lampeen viilentymään. Siinä on nimittäin oikein merkattu uimapaikka.

Kaikkinensa oikein kiva mesta. Ja vaikka muitakin heittäjiä oli vaikka miten paljon, ei väenpaljous missään vaiheessa ahdistanut. Se on jännä miten ihmiset hukkuu metikköön, vaikka siinä aika lähellä toisiamme kuitenkin heitetään.

Kaksi kertaa nyt käyty ja varmasti mennään uudestaankin.

Menehän sinäkin!

Tässäpä vielä osoitetta:

Märynummi frisbeegolf
Hirvitie 135
25250 Salo 


Tuolla kallion päällä on kori.

Kivaa ja helppokulkuista maastoa

Tompan puttinäyte

2 kommenttia

 1. Minustakin tämä oli hauskaa, vaikka en tässäkään ollut mitenkään erityisen hyvä...mutta kivaa oli silti :)
  Mukavaa viikonloppua Heidi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskaa on kyllä, vaikka en itsekään ole tässä erityisen hyvä. Mutta yritän oppia lisää :)

   Mukavaa viikkoa sinullekin Outi, tänään on minun ensimmäinen frisbeegolf -kisa Suomessa. Saa nähdä kuinka käy...

   Poista

Back to Top