Hemmetin pitkä julkisivuremontti

Meillä aloitettiin koko talon kattava julkisivuremontti aikaisin tänä keväänä. Se kuinka pitkäksi työrupeama lopulta venähti yllätti meidätkin, mutta toisaalta tässä ollaan samalla pyritty viettämään ihan normielämääkin - tapaamaan ystäviä, harrastamaan kiekon heittoa ja sen sellaista.

 

Onneksi meillä on ihastuttava vanha piharakennus, jonka uumeniin on pystynyt virittämään maalaustelineet, sillä muutoinhan meillä olisi jäänyt töllin loppu laudoittamatta. Ulkona kun ei voi enää maalata, eikä tuoretta laudoitusta olisi voinut jättää talven armoille pintakäsittelemättä. Laudoitus olisi ollut mustassa homepilkussa aivan varmasti ennen kevään maalauskelejä. Nyt tölli on kuitenkin maalattu ja viimeisetkin maalatut rimat odottaa seinälle pääsyä, kunhan sen vain ehtii tekemään. Yläkerran parveke on tosin vielä irti seinästä, mutta eiköhän se siellä paikoillaan pysy kevääseen saakka.


Meillähän on aina ollut kaiken maailman ongelmia tekniikan kanssa, eikä vähiten autojen. Tällä hetkellä meillä on kaksi remonttia odottavaa autoa pihassa (helvetin rahanmeno...) ja yksi myyntiä odottava, jota ei voi myydä, kun näillä seuduilla edes yksi ajokuntoinen auto on välttämätön kapistus. Ja hajosihan meillä sirkkelikin jo toistamiseen, mutta onneksi Tapsa antoi omansa meille pitkään lainaan. Mä olen joskus päätynyt siihen lopputulokseen, että meissä kummassakin on oltava jotain radioaktiivista säteilyä ihan omasta takaa, sen verran tiuhaan mikä tahansa sähköllä toimiva vekotin sanoo tsip tsup, ja lakkaa toimimasta. 

 

Vähänkö ärsyttävää!


Enivei, töllin julkisivu alkaa olemaan rimojen lyhennyksiä ja ulko-oven puitteita vaille valmis. Alaparvekkeelle vievä ovi täytyy myös vaihtaa ja lisätä vähän fyllejä, ja samaten koko parveke pitäisi uudistaa, mutta koska siihen ei ole minkäänlaista visiota, se saa odottaa todennäköisesti kevääseen. Nyt siirrytään nimittäin vihdoin sisäpuolen remppaan, kunhan kaikelta autopaskalta ja muulta säädöltä joudetaan.

 

Autokorjaamon miniheppa

Löytyihän sieltä kaiken paskan alta lattialaudat!

 

Sisäremppa


Meillä tuvan viereistä huonetta on koronakevään (lue paskakevään) jälkeen kutsuttu rumpuhuoneeksi, syystä että Tomppa piti sieltä etätunteja. Välillä siellä soi kitara, välillä taas rummut, mutta kun meidän kylppäriinkin on käynti rumpuhuoneesta, piti Tompan rajata osa huoneesta musakäyttöön. Tämähän onnistui kätevästi Finnfoam -levyillä ja voin käsi sydämellä vannoa, että se pääty töllistä huojuvine levyineen oli ihan pirun ruma. Onneksi mulla ei ole kuvaa siitä edes muistoksi.


Sisäpuolen remppa startataan tuosta rumpuhuoneesta, tai oikeammin minä starttasin sen jo viime viikolla. Kirottu muovimatto meni ensimmäiseksi purkuun toiveena löytää kaikkien muovien alta kelvollinen lautalattia. Ja voi elämän kevät tätä muutaman vuosikymmenen takaista muovimattovillitystä! Kun purin päällimmäisen kerroksen muovia lattiasta, löytyi sen alta paksu puukuitulevy, jonka alta löytyi uusi muovimatto ja sen alta taas puukuitulevy. Ei morjens! Onneksi kaiken komeuden alta paljastui kuitenkin vähän eriparinen lautalattia, mutta hyvä siitä tulee pienellä hiomisella ja kivalla maalilla. Tällä kertaa frouva valtaa tämän huoneen työtilakseen ja se saa jatkossa toimittaa myös vierashuoneen virkaa, kunhan siihen saadaan väliseinä rakennettua. Kiinteätä ovea ei seinään ole tulossa, vaan sellainen vanha kolmipeilinen ovi liukukiskolla, jollainen mulla on ollut mielessä jo pitkään. Visioita siis on.


Ystävämme Becksin perheen huvila Billnäsissä on menossa myyntiin ja me kävimme siellä vähän jeesaamassa ullakon tyhjentämisessä. Vanhojen talojen varastot ja ullakot voi tunnetusti olla varsinaisia aarrearkkuja, ja meilläkin kävi tyhjennysurakassa onnenkantamoinen. Roskalavalle oli sieltä menossa mm. laatikollinen vanhoja paperitapetteja, mutta onneksi ehdin pelastamaan sen ennen hävitystä. Olin muutenkin jo suunnitellut tapetteja joihinkin töllin seiniin, joten nyt on meidän kaikkien iloksi vähintään rumpuhuoneeseen tulossa yksi seinällinen Becksin huvilan historiaa. Vanhat paperitapetit on vaan niin kauniita ja sopii kuin nappi silmään vanhaan taloon. 


Jouluksi valmista - hell no, mutta lopputulosta odotellessa😍 


remppakalsarit :)

sekava lautalattia

ihana vanha kukkatapetti


9 kommenttia

 1. Mä nostan hattua, eihän mulla ole edes sellaista, ups, teille! Mekin on rakennettu ja tehty remonttia nuorempana ja valitettavasti vielä muistan ne ajat, rankkaa oli. Mutta valmista tulee enemmin tai myöhemmin. Nyt ei enää jaksa eli villasukkia vaan lisää, kun kylmä puskee raoista.
  Voimia ja terveyttä teille sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Majan Molla, tiukkaa on, mutta vaikkei tästä koskaan valmista tulisikaan (ei kai näistä vanhoista tule koskaan), niin eteenpäin mennään :)

   Villasukat on täälläkin kovassa käytössä (ja Reinot), eikä meilläkään ole tarkoitus tästä mitään täysin tiivistä tölliä ole tehdä. Onneksi talvet on nykyään aika leutoja.

   Voimia ja terveyttä teillekin, ja rentoa joulun odotusta!

   Poista
 2. Itse tekemällä saa just sellaista kuin haluaa, mutta hitto kun se ottaa aina aikaa!
  Ihan mahtava löytö nuo vanhat tapetit, tulee sopimaan teidän kotiin ihan täydellisesti.
  Mukavaa marraskuun loppua teille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on Outi, mullakin kaiken maailman tuunausideoita on vaikka millä mitalla, mutta ei oikein käsitystä milloin niitä ehtisi toteuttamaan.

   Ihanaa viikonloppua Outi<3

   Poista
 3. Uudelle julkisivulle onnea!
  Tuommoisessa maaseutuasumisessa juurikin viehättää oma rauha, että voi luukuttaa musaa kunnolla, ettei (seinä)naapurit häiriinny. Ja tietysti se ympäristön rauha muutenkin. Tuo heppa on muuten oikein söpö!
  Ja mahtista, että löyty lankkuja ja tapettiakin. Hienoa, että voitte siirtyy sisähommiin. Kelit on kyl ollu ihan kivat vielä ulkonakin, toivottavasti ei tuu räntäkelejä.
  Mukavaa marraskuun loppua Kemiöön!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minttu<3

   Täällä voi tosiaan luukuttaa (ja välillä luukutetaankin) ihan mielin määrin, eikä haittaa ketään, paitsi ehkä noita rauhallisia lehtopöllöjä. Yksi päivä muuten varpuspöllö lensi ikkunaan ja jäi rappusille sitten lepäämään. Pääsin ihan lähelle tarkistamaan sen kunnon ja sitten lennähti omppupuuhun. Kaikenlaista erilaista täällä tulee kyllä koettua, mitä ei oikein aiemmassa elämässä ole tapahtunut.

   Mukavaa viikonloppua teille!

   Poista
 4. Mielenkiintoista lueskella täältä teidän remppaprojektistanne. Jospa siellä tulisi pikkuhiljaa valmista ja välttyisitte enemmiltä vastoinkäymisiltä. Itsekin haaveilen joskus vielä remontoivani vanhan talon, tällä hetkellä odottelen vain sähkömiestä omaa kaupunkiasuntoani fiksaamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva Elina, että meidän säätämisestä on iloa jollekin :)

   Toivottavasti jonain päivänä löydät unelmiesi vanhan talon!

   Poista
 5. Meillä on myös alkamassa julkisivuremontti ja uusintasaumaus talossa. Olenkin tässä haeskellut blogeja, joissa aiheesta kerrotaan aiheesta enemmän, koska tämä on ensimmäinen kerta, kun tämä on meillä edessä. Mietimme myös että muutammeko siksi aikaa ehkä pois, työskentely onnistuisi ulkomailta käsinkin, ainakin jonkin aikaa. https://www.esasauma.fi/elementtisaumaukset

  VastaaPoista

Back to Top