Omantunnon mukaan

Tiedättekö mikä täällä maalla on parasta? No ehdottomasti ainakin se mutkattomuus ja nopeus, millä lähes ongelma kuin ongelma saadaan fixatuksi. Ja tietenkin myös se, että näihin(kin) ihmisiin voi luottaa.

 

Kuten jo viimeksi mainitsin, meillä on aivan järkyttävän huonoa tuuria autojen kanssa. Ei ainoastaan täällä Kemiönsaaressa, vaan AINA, ympäri maailmaa. Kaikki toki tietää sen, ettei autokaupoilla voi voittaa (paitsi että tiedän muutamiakin, jotka siinä onnistuvat), mutta me taidetaan pitää vahvasti kärkisijaa hyppysissämme rahan menon suhteen. 

 

Jo vuosi sitten talvella campervan -unelmia (ja roudaamisia) varten ostettu pakettiauto huusi erroria, eikä käynnistynyt. Akku vaihdettiin ja mitä vaan ikinä keksittiin, muttei siltikään elonmerkkejä. Auto oli kuitenkin saatava piharakennukseen talven raaoilta keleiltä suojaan, mutta meidän kummankaan henkilökohtaiset hevosvoimat, eikä niitten yhdistelmä riittänyt kotteron siirtoon. Piti siis keksiä jotain muuta.

 

Naapurissa oleva autiotalo on edelleen yksin...

 

Paikalliseen Facebook -ryhmään laitettu avunpyyntö sai erään lähistön nuoren autotuunarin ottamaan yhteyttä, ja pyörähtämään viime talven pahimmassa räntätuiskussa meidän pihamaalla. Kun lävistetty ehkä juuri kahden kympin yläpuolelle kiivennyt miehenalku piukoissa farkuissaan kurvasi bassot jytkyen bemarillaan pihalle, melkein syyllistyin ajattelemaan että "just joo". Ja kun pakettiauto sitten kaikista epäilyistä huolimatta käynnistyi ja siirtyi piharakennuksen suojiin alta kahdenkymmenen minuutin, jäi kotteron omistajat sanattomiksi.


Sittemmin tämä sama jantteri on jeesannut meitä jo useamman kerran. Eikä tästä ole kuin muutama viikko, kun joka ikinen kolmesta autosta kärsi kuka mistäkin vaivasta. Ainoa jolla pystyi edes ajamaan, kuvitteli takaluukkunsa olevan auki, ja huusi tästä syystä taukoamatta kuin mielipuoli. Ajele sellaisella nyt sitten ja menetä ensimmäisen viidentoista minuutin jälkeen kuulosi lisäksi myös hermot. Ei auttanut kuin soittaa juniorisankarille, ja pari tuntia työkalujen kolistelun jälkeen auton huuto-ongelma olikin fixattu. Pihalle jäi kuitenkin vielä pari ongelmatapausta odottamaan vuoroaan.


Salsa jaksaa aina vaan ihmetellä lunta ;)

 

Meidän uusin auto (joka siis ostettiin, koska ei jaksettu enää huutavaa autonromua) kärsi sekin mystisistä ongelmista jättäen ikävästi milloin minnekin tien päälle. Voin muuten sanoa, ettei ole erityisen mieltä ylentävää liikkua käynnistyskaapelit auton takakontissa siltä varalta, että jossain kohtaa lyhyttäkin kauppareissua joudut kuitenkin ruinaamaan tuntemattomilta ihmisiltä käynnistysapua. Tuleehan nämä ihmiset toki silläkin tavalla tutuiksi, mutta henkilökohtaisesti valitsisin mieluummin vähemmän stressaavan tavan tutustua.


Meidän autosankari tekee muitakin hommia työkseen, eikä näin ollen aivan sormia napsauttamalla pysty rientämään hätiin. Mutta ennemmin tai myöhemmin hän kuitenkin tulee. Pari päivää sitten oli sovittu, että autosankari noutaa ystävänsä kanssa meidän uusimman autohankinnan tarkempaan syyniin. Me startattiin aamulla fribaamaan ja jätettiin sovitusti auton renkaan päälle avaimet. Kun saavuttiin Tammisaaressa fribailun jälkeen kotipihalle, loisti uusin auto poissaolollaan. Huokaistiin helpotuksesta ja ristittiin taas kädet kyynärpäitä myöten, ettei mitään ihan älyttömän kallista pommia olisi tiedossa. Parin tunnin odotuksen jälkeen puhelin viimein soi, ja autosankari kurvasi ystävänsä kanssa jälleen pihalle. Ongelmia oli kuulemma ollut ja kaikenlaista säätöä saada auto edes liikkumaan pihalta korjaamolle, mutta nyt oli starttimoottori kuitenkin vaihdettu ja auto taas pelitti.

 

Kiitettiin ja kumarrettiin uskomattomasta taipumisesta lauantai-iltana, sekä tietenkin jälleen kympin palvelusta. Sillä mietipä nyt itsekin- auto noudetaan ja palautetaan korjattuna saman päivän aikana, 2 -kymppiset jätkät, lauantai-iltana, mitä vit...???


Kysyin paljonko ollaan velkaa? 

 

Noh, omantunnon mukaan,

 

ja vieno hymy päälle. Kuten aina ennenkin.

 

Olenhan mä taas aivan sanaton näistä tyypeistä. Wow!Ihan random viime päivien kuvaotoksia.


2 kommenttia

 1. Aivan ihania kuvia <3 Nuoret jyrää. Välillä ne yllättää tällaisen vanhan eukon ihan kuus-nolla. Ihanaa kun auttavat siellä. Vähän kyllä hymyilytti nuo kauppareissut kaapeleiden kanssa.
  Ihanaa joulukuuta sinne teille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä jaksan aina myös olla yhtä yllättynyt siitä, kuinka mahtavia tyyppejä nykyajan nuoret on. Ja toivottavasti ei tarvii enää kaapeleitten kanssa käysä kaupoilla, tällä hetkellä auto ainakin toimii :)

   Ihanaa joulukuuta sinullekin Outi<3

   Poista

Back to Top