Yläkerran remppa osa 1 - kuukauden rypistys

                                                                                              

                                                                                             *Kaupallinen yhteistyö: Virtasen Maalitehdas 


 

Kun me hullut Thaimaasta käsin ostettiin tämä Kemiönsaaren pientila ja vielä näkemättäkin, oli meille päivänselvää, että remppaa on edessä. Alkuun se vähän pelotti, mutta onneksi täällä ennen asuneet ovat kohdelleet tölliä hyvin. Vesivahinkoja ei ole löytynyt, eikä paria hirren kohtaa lukuunottamatta myöskään liikaa lahoa, joten ollaan siis päästy puurtamaan ilman sen kummempia taloudellisia pommeja. Tästäkin huolimatta rahaa näissä hommissa aina palaa, vaikka tehdäänkin omin pikku kätösin lähes kaikki. Niissä ongelmakohdissa, kun sormi uppoaa tyveen asti suuhun, on aika kutsua työnjohtaja hätiin ja taas paitsi päästään remontissa eteenpäin, opitaan myös uutta.


Virheitäkin on toki tehty, kuten esimerkiksi maalivalinnoissa ja ehkä jopa muistattekin sen riivatun makulatuuripaperin. Meillä se on vielä kirkkaana muistissa, eikä todennäköisesti enää koskaan päädytä tuohon paperiin. Mutta onneton maalivalinta - se on ärsyttänyt lokakuusta 2019 lähtien. Jännä juttu, sillä meidän keittiöremontti valmistui aika tarkalleen 27.9.2019 ja muutama viikko siitä, vastikään maalatut lattialankut oli jo skraaduja täynnä. Maalit ei ole mitenkään erityisen halpoja, eikä lattioiden hiominenkaan ihan lempipuuhaa, ei siis aivan hirveästi olisi tehnyt mieli alkaa samaan hommaan kuukauden vanhan maalipinnan takia. Mutta pakko se vaan jossain kohtaa on. Valitettavasti meidän eteiseen ja portaikkoon päätyi syksyllä 2019 sama maali, mikä tietää myös niitten pintojen uusimista. Pah.


Kun remppa sitten lähti etenemään vähän muihinkin huoneisiin, oli lattiamaalin vaihto itsestäänselvyys. Kuukaudeksi uusi pinta ja sen jälkeen taas uusi pinta, ja sen jälkeen, ja sen jälkeen... ei kiitos - olis tässä vissiin muutakin elämää. Piti siis silloin ottaa paremmin selvää kestävistä lattiamaaleista, ja erilaisten FB -ryhmien opastamana päädyin rumpuhuoneen kohdalla Virtasen Porstua -lattiamaaliin, jota useampikin koiratalous -ihminen kehui. Omakohtaista kokemusta ei silloin vielä ollut, mutta kommenttien perusteella riski tuntui kannattavalta. Kehuvista kommenteista johtuen valitsin Virtasen Porstuan lisäksi rohkeasti myös seiniin Virtasen sisustusmaalia, vaikkei siitäkään ollut aiempaa kokemusta.

 

Pian päästään maalaamaan, ja Virtasella tietenkin.

Rumpuhuoneen lattiassa Virtasen Porstuan Biskopsö -sävy.

 

Virtasen Maalitehtaalla sanotaankin näin; "Se mikä kestää saaristossa, kestää missä vain!" - ja allekirjoitan tämän nyt itse. Ennemminkin olen ihmetellyt, kuinka kestävää Virtasen Porstua -lattiamaali oikeasti on. Naarmun naarmua ei ole koirien kynsistä vielä tullut, mikä on kyllä hämmästyttänyt monta kertaa, meillä kun nämä koirat ei ole kuitenkaan mitään perhosia, vaan massaa löytyy ja intoa riehumiseenkin. Hyvin ollaan kuitenkin Virtasen Porstualla selvitty jo useampi kuukausi naarmuitta, eikä lattian kiiltokaan ole himmennyt. Valitsin nimittäin silloin kiiltävän maalin sen silkinhimmeän sijaan, mutta tämähän on täysin mieltymysasia. Omasta mielestäni vanhat hieman klommoisetkin lankut näyttävät vaan niin söpöiltä saadessaan kiiltävän maalipinnan korostamaan elettyä elämää.

 

Makuuhuoneen lattiarempan järeämmät työkalut.

 

Yläkerran remppa on viimein täysillä käynnissä. Tällä hetkellä rempataan sekä portaikkoa että yläkerran yhtä makuuhuonetta samaan aikaan. Makkarin vanha lattia on kokonaan purettu ja vinon kehikon tilalle rakennettu uusi - uusi lattia tulee nimittäin olemaan suora. Tänään päästään mahdollisesti jo aloittamaan uusien lankkujen laittaminen, ja siitä sitten seuraavaksi seinien levytys. Itse odotan malttamattomana sitä hetkeä, kun pääsen maalaamaan pintoja.

 

Virtasen maalit, joita meillä nyt käytössä:

 

 • Virtasen sisustusmaali - luonnollisesti hengittävä ja täysin muoviton aito pellavainen öljytemperamaali.
 • Virtasen porstua puulattiamaali - kevyen maalattavuuden ja hyvän tasoittuvuuden ansiosta, tällä tekee helposti näyttävää jälkeä. Maali on hyvin kulutusta kestävä ja sopii siksi myös huonekkaluihin, portaisiin ja kaiteisiin, sekä myös betoniin.
 • Virtasen paneelimaali - aito luonnonmaali, jonka sideaineena on kotimaista kylmäpuristettua pellavaöljyä. Hengittävänä ja muovittomana se on turvallinen valinta hirsiseinien sekä muiden puupaneeliseinien maalaukseen. Maalausrajat eivät ole ongelma meikäläisellekään, koska Virtasen Paneelimaali tasoittuu lähes itsekseen.


Kannattaa pysyä kuulolla, luvassa on nimittäin herkullisia värivalintoja Virtasen Saariston värit -värikartasta.


Ihanaa kevään odotusta💛.


Ps. Virtasen maalitehtaan sivuille pääsee tästä.


Makuuhuone ennen purkua

Tällainen lattian alus löytyi

Tästä se remontti kunnolla taas alkaa.


2 kommenttia

 1. Nuo Saariston värisävyt on kyllä aivan ihania! Onneksi löytyi noin hyvät maalit nyt teidän remppaan.
  Mukavaa loppuviikkoa sulle Heidi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on kyllä aivan mielettömän herkullisia sävyjä. Tuskin maltan odottaa, että pääsen maalaamaan kaikki pinnat :)

   Ihanaa viikonloppua Outi<3

   Poista

Back to Top