Muutamat mainittavat beachit Samuilla vuonna 2022

 

 

Mikään ei ole niin kuin ennen, ei edes paratiisisaaren rannat ja rantaelämä. Mutta siltikin, mikään ei myöskään muuksi muuta sitä, että yrityksiä tulee ja niitä menee, mutta elämän täytyy jatkua. 


Niin myös Samuilla.

 

Osa käymistämme rannoista oli todella surullisia näkyjä (kuten esimerkiksi Chaweng beach toisaalta), mutta onneksi osa rannoista on jopa paremmassa jamassa kuin ennen. Kyllä, se on mahdollista, varsinkin kun puhutaan niistä lyhyistä pienistä poukamista, joista me ollaan aina kovasti tykätty. Kaikkein mieluisinta meille tällä reissulla oli se, että ihan jokaista rantapoukamaa ei monikansalliset yritykset olleet vielä ehtineet vallata, sillä tämän tyyppisissä maailman tilanteissa niin vaan tuppaa käymään. Raha puhuu ja kaikella on hintansa.

 

Tässä kuitenkin vähän fiilistelyä niiltä rannoilta, joilla tällä kiireisellä retkellä ehdittiin pysähtymään:


Oijoi, miten ihanan rentouttava Thongson beach

Thongson bayn sympaattiset pullukat.


Thongson bay

 

Aloitetaan vaikka Thongson baysta, joka on kaikki nämä vuodet ollut yksi meidän suosikkirannoista. Se on lyhyt sympaattinen rantapoukama Choeng Mon beachin ja Samuin Beverly Hillsin välissä. Samuin Beverly Hills on meidän piireissä saanut nimensä siitä, että se on kukkula ja siellä todella on miljoonaluokan kämppiä. Ja tarkoitan todellakin miljoonaa euroissa.


Thongson Bayn parasta antia on ehdottomasti jo vuosikymmeniä paikallisen perheen hallussa ollut resortti ja ravintola Thongson Bay Bungalow & Restaurant. Noi resortin bungalowit on ihan kivalla paikalla merta kohti, mutta onhan ne oikeasti jo aikas vanhoja. Siis mulle toki kelpaavia, mutta en tiedä kuinka moni suostuu matkustella ihan niin vaatimattomasti. Mun silmiin ne on sympaattisia kaikkine terassien riippumattoineen ja simpukkaverhoineen, siis sillä tavalla jotenkin jopa yksinkertaisen mauttomia. Mutta kuten sanoin, oikein oikein sympaattisia. 

 

Ja sympaattinen on koko resortin touhu. Ruoka on oikeasti aina maukasta ja tarjoilijaporukka täysin omassa luokassaan. Ja tässäkin - ei mitään priimaa, mutta todella omanlaisiansa persoonia. Me käytiin tuolla useana eri päivänä välillä hieronnassa, välillä lounaalla ja aina vähän rantaelämästä nauttien. Meidän lisäksi muitakin asiakkaita riitti jokaisena päivänä, ja se oli huojentavaa nähdä. Ja uutuutena nyt - resortin mailla pyörii kaksi pulleaa possua kaikkien koiranpentujen lisäksi. Hauskaa oli seurata possujen rantahiekalla pyöriskelyä ja rantavedessä nautiskelua. Oi että.

 

Kandee käydä tsekkaamassa. 


Jotenkin tällä rannalla on ehkä eniten se kotifiilis.

Pikkuinen, sievä Thongson bay.

Pullukat metsästi herkkuja.

Thongson bayn vaatimattoman sympaattiset bungalowit.


Bangrak beach

 

Bangrakin alue on jo vuosia ollut enemmänkin sellaista seutua, missä expatit asuskelevat omissa huviloissaan ja paikalliset sitten vähän vaatimattomammin. Sieltä löytyy kalatoria, hedelmäkojuja, pieniä partureita, pikkuisia iltamarkkinoita jne, mutta koskaan aiemmin Bangrak ei oikeastaan ole ollut niinkään turistialue, vaikka Phanganille menevät Seatranin lautat sieltä lähtivätkin (ei muuten lähtenyt nyt).


Tänä päivänä Bangrakin beachille on noussut toinen toistaan komeampia rantaklubeja ja resortteja ja nyt esimerkiksi Chawengin ollessa enemmän tai vähemmän välitilassa, suosittelen mieluummin majoittumaan tällä hetkellä esimerkiksi Bangrakiin. Vaikkei ranta olekaan kummoinen, noissa rantaklubeissa ja resorteissa on ne omat uima-altaat joka tapauksessa. 


Elämää Bangrakissa on, sillä tavalla sopivasti sekoitellen paikallista meininkiä ja vähän fiinimpää illallistamista. Auringonlaskukin näyttää Bangrakissa komealta, ja sen voi käydä vaikka omin silmin toteamassa uudessa näköalapaikassa nimeltään Mainthy Pool Lounge & Restaurant. Me oltiin menossa tsekkaamaan toi paikka, mutta ei niin yllättävä trooppinen sade valitettavasti torppasi tämän suunnitelman. Ehkä ensi kerralla sitten.


Samrong beach


Tämä on myös ollut jo vuosia meillä suosikkirantana juurikin siksi, ettei siellä koskaan törmää kovinkaan moneen auringonpalvojaan, ja tätä nykyä varmasti vielä paljon vähempään. Paikalla joskus vuosia sitten toiminut Arayaburi resortti ei ainakaan sellaisenaan ole enää toiminnassa, jos on ollenkaan. Uima-allas alue oli dead ja allaskin hoitamatta. Resortin alueella toiminut ravintola ja pikkuinen rantabaari olivat nekin kaput, emmekä me tällä kertaa ehtineet tutkia poukamaa sen paremmin. Surullisen kuollutta oli, mutta sitten taas heille jotka eivät muita kaipaakaan, oiva paikka mennä nauttimaan aurinkoisesta hiljaisesta rannasta.

 

Samrong beach, heti siinä Thongson Bayn lähellä.

Samrong beach oli todella tyhjä.

 

Bang Por beach (tai Bang Po beach, sama asia)


Maenamista vielä enemmän Nathoniin päin sijaitsee todella rauhallinen Bang Po beach. Joitakin pieniä rantaravintoloita alueelta löytyy edelleen, mutta myös jokunen silloin muutama vuosi sitten avattu ravintola on vastaavasti joutunut sulkemaan ovensa. Ranta itsessään on rennolla tavalla miellyttävä, vaikkei se uimiseen ihan paras olekaan. Siellä täällä on vähän kivistä, mutta suosittelen ehdottomasti pysähtymään johonkin rannan ravintoloista vaikka lounaalle (esim. Freestyle beach bariin), niin saa vähän käsitystä mistä tuolla on kysymys. 

 

Rennon miellyttävä Bang po beach.

Bang Porin mukava sveitsiläisomisteinen Freestyle Beach Bar.

 

Choeng Mon beach


Yksi meidän monivuotisista suosikeista on ollut myös Choeng Mon beach, joka on tällä hetkellä Chawengin lailla lähes kuollut, mutta samalla myös heräämässä henkiin. Lähes uusia ja isojakin hotelleja näyttää ränsistyvän pystyyn, kun taas pienempiä ja vanhempia paikallisia ravintoloita ja resortteja jatkaa kuten ennenkin. Mukavaa on se, että näissä paikallisissa paikoissa on käytetty tämä hiljainen aika hyväksi remontoiden kulahtaneita bungaloweja, kuten nyt esimerkiksi Kirati Resort & Restaurantissa

 

Choengmon beachillä on aloittanut myös uusi mainio rantaklubi Mira Serene. En tarkalleen tiedä milloin ravintola on Choengmonille ilmestynyt, mutta silloin kolme vuotta sitten sitä ei vielä ollut. Lokaatio on kyllä täydellinen - mikäs sen ihanampaa, kuin upottaa varpaat rantahiekkaan illallisen ajaksi. Elävää musiikkia on tarjolla ja jos menette linkkiä pitkin Mira Serenen sivulle, tarkkasilmäisimmät saattaa bongata myös Tompan estradilla😁.


Psst... mä hukkasin kännykkäni tuonne rantahiekalle eräissä synttäribileissä (mitään en ollut ottanut😂), mutta henkilökunta oli hienosti napannut sen talteen. Huh huh, meinasi ihan hieman mennä koko loma pilalle niinä tunteina, kun olin erossa kännykästä. Mieti nyt, pankit ja kaikki mahdollinen tunnistautuminen on vaan tehty niin vaikeaksi ilman kännykkää. Ihanaa että piditte huolta kännykästä sillä aikaa, kun itse seikkailin jossain muualla💜.


Tässäpä nämä Samuin rannat tällä kertaa. Muualle ei ehditty, eikä oikeastaan edes yritetty.


Ps. Choengmonilla on myös käytetty hyväksi tämä turistittomuus, ja meren lahteen rakentuukin nyt jonkinlaista keinotekoista koralliriuttaa jo olemassa olevien luonnollisten lisäksi. En tiedä kuinka paljon nähtävää siellä vielä tällä hetkellä on, mutta myöhemmin mitä ilmeisemmin.


Ps2. Pari ravintolavinkkiä myös Choengmonille olkaatten hyvät:

 

1. Anong Restaurant Choengmon: Uuh mitä pihvejä! Siis harvoin Thaimaassa ihan oikeasti saa kohtuuhintaista ja vielä hyvääkin pihviä, mutta täältä saa. Palvelu on briljanttia, samoin kaikki ruoka. Oh, nam nam.

 

2. Akbar: Aivan loistavan maukasta intialaista ruokaa, suosittelen! Me muuten tilattiin pari kertaa ihan kämpillekin Akbarista ruokaa, kun satoi eikä millään malttanut lähteä liikenteeseen. Vahva suositus, jos intialaisesta tykkää.


Myös Choengmon beach on aika tyhjä.

Mira Serenessä esiintyi kaikkien suosikki Max.

Anong Restaurantissa on ihan huippupihvit.

4 kommenttia

 1. Ai että, kyllä kelpaisi päästä tuollaisiin maisemiin. Nyt on ollut harkinnassa vielä tämän talven aikana matka Filippiineille, mutta koronatestivaatimus jännittää. Meksikoon mennessä oli helppoa, kun sellaista ei vaadittu. Vaikka kaikkia kontakteja yrittäisi välttää, voi tulos silti olla positiivinen, vaikka tässä koko ajan on terveenä pysynytkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta Mikko, meitäkin jännitti ihan huolella kaikki testit, kun ainakin Sveitsin puolelta kuului, että Thaimaassa jopa fixataan näitä negatiivisia testituloksia positiivisiksi, koska raha. Huh, tiedä sitten kuinka tosia nämä tällaiset jutut ovat, mutta joutui sitä pohtimaan itsekin.

   Meksikoon on tainnut moni Thaimaan matkaaja tällä kertaa mennäkin juuri tosta samasta syystä.

   Toivottavasti pääsette pikaisesti Filppareille!

   Poista
 2. On kyllä niin kauniita rantoja. Jotenkin niin kaipaan sitä, että saisi varpaat upottaa lämpimään hiekkaan.
  Leppoisaa viikkoa sinulle Heidi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä aivan ihania rantoja ja tuo koko vehreys, mitä tuolla tropiikissa on. Ai että<3

   Aurinkoista viikonloppua teillekin Outi<3

   Poista

Back to Top