Samui Swine Classic IX - The Swineshank Redemption, Hyzenbrownie "Destination Open 2022" ja Pattaya Disc Golf Open

 

 

Samuilla vuosittain järjestettävät kansainväliset frisbeegolf -kisat oli yksi suurimmista syistä, miksi kaikesta koronasekoilusta huolimatta päätettiin lähteä reissuun. Helvetin kalliiksihan se tuli nelinkertaisine koronatesteineen ja SHA ++ -hotellivarauksineen, mutta hetkeäkään ei ole kaduttanut. Tai noh... jos viitsisi tarkkaan kalkuloida reissuun uponnut rahamäärä, niin tajuaisi että oltaisiin normiaikana vietetty sillä summalla melkeinpä puoli vuotta Samuilla.


Normiaikaa ei nyt ole (ei ehkä edes näköpiirissä), mutta reissaajat tietää, että välillä on vaan päästävä lähtemään.

 

Samuilla pääsee heittämään puhveleitten kanssa.

 

Samui Swine Classic IX - The Swineshank Redemption & Hyzenbrownie "Destination Open" 2022

 

Samuilla järjestettiin tänä vuonna koronapaussin jälkeen kahdet frisbeegolf -kisat. Toinen Maenamilla Samui Disc Golfin toimesta ja toinen Laem Sorissa Laem Sor Beach Disc Golfin toimesta. Kiitos jälleen kerran tuhannesti Nigel & Luke ja Dave, sekä lukuisat muut kisatalkoisiin osallistuneet. Järjestelyt ja kisojen meininki oli aivan omaa luokkaansa, vaikkei kaikkia maailmantähtiä tällä kertaa paikalle saatukaan. Ne jotka lukuisista riskeistä huolimatta saapuivat valtamerten yli Samuille - kiitos teille ja meillekin. 

 

Mukana oli taas paljon suomalaisia, kuten myös ruotsalaisia, venäläisiä, thaimaalaisia, brittejä, jenkkejä, norjalaisia, itävaltalaisia ja kanadalaisia, eli vaikka ketä maailman toisilta laidoilta ja jo vuosia Samuilla asuneita. Paljon oli vanhoja tuttuja, mutta myös mielenkiintoisia uusia kohtaamisia - kerrassaan siis lämminhenkistä ja ihanaa. Voi mahoton miten kova ikävä onkaan ollut Samuin palmuratoja ja mutkatonta meininkiä, aivan sellaista ei nimittäin mistään muualta ole vielä löytynyt.

 

Ilmassa oli selkeästi huomattavissa kovasti patoutunutta reissun tarvetta ja tätä unohtumatonta kisafiilistä, jonka Samuin letkeän rento ja ainutlaatuinen ilmapiiri tälläkin kertaa tarjosi. Kirsikkana kakun päällä oli jälleen Nigelin kisoihin päättynyt grillipuffa, pienimuotoiset jamit pimeyden laskeuduttua ja trooppisen sateen paiskoessa kaikki osalliset litimäriksi. Mutta se ei haitannut, lämpöä riitti ja se minkä sade kastelee, Samuin ikuinen kesä kuivaa hetkessä.

 

 

Samuin kovimmat voittajat.

Tomppa omien sarjojensa ykkönen.

Nigelin grillipuffaa...

 

 

Valitettavasti meidän osalta Laem Sorin kisat jäivät väliin. Vietettiin edellinen yö hotellilla karanteenissa, eikä saatu aamulla lupaa poistua ennen kuin hiukan liian myöhään, ja sekin ruinaamalla. Pakattiin kuitenkin kiekot reppuihin ja lähdettiin ajelemaan saaren toiselle puolelle toivoen, että kisojen aloitus olisi hieman myöhässä. Tällä kertaa se toive ei toteutunut, me myöhästyttiin vain puoli tuntia, mutta kisaovi ehti kohdallamme sulkeutumaan. Vaikka vähän harmittikin, oli silti erittäin mukavaa seurata muitten kilpailuja ja nautiskella burritoksia jääkylmän oluen kera. Kyllä kannatti ottaa kaikki mahdolliset riskit, ja vain lähteä reissuun. 


Virallisten PDGA -kisojen lisäksi kisattiin kaikkea muutakin hauskaa, kuten parikisoja, viikkokisoja, ja ehkä kaikkein hauskinta Glow -kisaa. Glow -kisassa heitettiin umpipimeässä hohtavilla glow -kiekoilla, joita valaistiin fikkarilla juuri ennen heittoa. Glow -kiekot näkyvät siis pimeässä, ja kieltämättä kierroksessa oli aivan omanlaisensa haasteet ja hauskuudet. Jos olisi älynnyt, olisi voinut pelätä pimeässä luikertelevia käärmeitä, mutta sellaiseen ei onneksi äly riittänyt.

 

Kaikkinensa - Uuh, miten ihana viikko!

 

Ps. Samui Swinessa suomalaisia mitalisteja oli kaikkiaan 11 (ja puoli, katsokaa vaikka kuvasta😂. Kuvasta puuttuu yksi suomalainen mitalisti, jonka puuttuminen me juurikin kuvaushetkellä huomattiin).

 

Samuin suomalaiset mitalistit.

Osa Samuin frisbeegolf -perhettä

Pattaya Disc Golf Open

 

Uskokaa tai älkää, ensimmäisen kerran ikinä me käytiin Pattayalla (Pattayasta enemmän myöhemmin). Vaikka ollaan käyty Thaimaassa sen satatuhatta kertaa, Pattaya ei ole koskaan imenyt meitä kyläilylle. En oikeastaan tiedä miksi (paitsi nyt tiedän) ei vain ole tullut mentyä. Ehkä siksi, että Samuin ja Phanganin idylliset saaret ovat riittäneet meille. 


Tällä kertaa Qatar perui meidän alkuperäiset lennot ja meille ilmaantui mahdollisuus pidentää reissua parilla päivällä. Tästä syystä (ja Samuille luvatut sateet) me päätettiin osallistua vielä yksiin fribakisoihin, lähtihän sinne Samuiltakin monia muitakin pelaajia. Käsittääkseni tämä Pattaya Disc Golf -rata on ollut avoinna hieman reilu vuoden, mutta nämä helmikuun PDGA -kisat olivat radalla ensimmäiset laatuaan. Ja vaikka jännitys kupruili järjestäjienkin vatsanpohjassa, kaikki oli enemmän kuin upeasti hoidettu.

 

Pattaya Disc Golf Open ja lehdistöä

Pattayan kisakaverit.

Kisapäivä alkoi virallisella osuudella ja kun me saavuimme alueelle (noin puoli tuntia Pattaya Beachiltä), oli meitä vastassa poliisiohjaus. Ensimmäinen ajatus oli että "ääh, onko tullut jotain ongelmia ja kisat on peruttu", kunnes sitten selvisi kisojen saama julkisuus. Paikalla oli TV -kanavia, lehdistöä, kuvernööriä ja virallisia puheita, sekä kirsikkana kakun päällä viranomaisten puttiharjoituksia. Aikamoisen juhlavaa etten sanoisi.


Kaikki järjestelyt ruokailuineen ja fasiliteetteineen oli valloittavan omintakeisia, kuten Thaimaassa tuppaa olemaan. Vaikka kisojen alkuun sisältyi virallista toimintaa, kisojen jälkeen meininki oli taas mukavan rentoa. Ehkä kaikkein upeinta näissä Pattayan kisoissakin oli juuri se ylpeys, millä paikan omistajat frisbeegolf -rataa ovat rakentaneet ja millä hartaudella ensimmäiset kisansa järjestivät. Pattayallakin kisajärjestelyistä vastuun otti Samuilta tunnettu Luke, ja muuten hienosti koko homman hoitikin.

 

On muuten tavattoman hienoa elää mukana frisbeegolfin nousussa Thaimaassa - Phukettiin on avattu uusi rata Disc Golf Phuket, Chiangmaissa on kaksi Disc Golf Chiang Mai, Koh Makilla yksi Frisbee Golf Koh Mak, Koh Changillakin yksi Koh Chang Disc Golf, ja nyt Pattayallakin uusi. Samuilla on ollut kaksi rataa jo vuosia. 

 

Seuraavaksi ehkä Koh Phangan? Anyone?


Vaikka oma peli on tällä hetkellä kaaoksessa eikä kisahermojakaan näköjään ole, on uskomattoman hienoa kuulua tähän sydämelliseen kiekkoperheeseen.


💗 you all!


Pattayan kovimmat voittajat.

Tomppa teki yhdellä kierroksella kaksi holaria, ja se on kova juttu.

Meidän kaikkien ihana maskotti Kenzie💜


2 kommenttia

Back to Top