Thaimaanrannan maalarit jo 3 vuotta, kiitos kuuluu teille!

Thaimaanrannan maalarit-blogi meni ja täräytti täydet kolme vuotta 10.maaliskuuta. Kauas on pitkä matka, mutta tänne on kuitenkin rämmitty. Välillä polvia myöten tulvavesissä, toisinaan höyhenen kevyin jaloin rantahiekkaa pitkin. Paljon on tarinoita kerrottu, mutta paljon on jäänyt myös kertomatta, sillä kaikkea täällä tapahtunutta ei vaan voi kertoa. Ehkä vielä joskus.

Kiitos teille arvoisat lukijat, kiitos Tomppa ja suurkiitos myös matkamies Kurre! Ilman teitä en olisi tässä. I love you all!

Samuin pääkaupungin Nathonin rannasta.

Yksi suosikeistamme Thong son bay

Ja ehdoton suosikkimme Koh Phangan


Blogin statistiikkaa

Viime vuoden synttärijutussa paljastin teille blogihistorian 10 suosituinta postausta, ja jotta homma ei menisi aivan samojen juttujen toistamiseksi, paljastan teille tällä kertaa vuoden aikana kirjoitetuista jutuista viisi teitä eniten kiinnostanutta. Sillä uskokaa tai älkää, 10 kaikkien aikojen kärki ei kummemmin ole matkan varrella muuttunut. Edelleen kärkisijoilla loistavat Samuin tulvista kertovat jutut, jotka pääset lukemaan tästä ja tästä.

Yhteenvetona voin helposti todeta, että teitä lukijoita näyttäisi kiinnostavan elämä täällä ja varsinkin silloin, kun siihen liittyy jotain säätöä. Meidän tapauksessa tämä lienee helppoa, sillä säädöt ovat ennemminkin sääntöjä kuin poikkeuksia. Voidaan siis nauraa meille yhdessä jatkossakin.

Asiapitoiset reissupostaukset eivät yllä parhaimpaan kärkeen juuri koskaan, mikä kieltämättä hieman hämmentää. Paitsi silloin, kun asialla on matkamies Kurre. Vuodesta toiseen Kurren tekstit ovat luetuimpien joukossa ja ihmekö tuo. Odotanhan aina itsekin kuin kuuta nousevaa seuraavaa tekstiä, jonka kiireinen kielenkääntäjä ehtii julkaisemaan. Toivottavasti saadaan sellainen pian.

Kirsikkana kakun päällä on järjetön määrä vierailuja blogissa. Kun alkuaikoina ihmetteli ketkähän kolme ovat blogiin eksyneet, tänä päivänä voi ihmetellä karvan vaille puolen miljoonan visiittiä. Facebookin tykkääjämäärä on melkein 1000 ja Instagramin seuraajamääräkin on kivunnut tuhannen yläpuolelle. Nöyräksi vetää, kiitän ja kumarran syvempään kuin pystyn.

Tämän postauksen kuvituksena on osa Thaimaanrannan maalarit -instagramin kuluneen vuoden tykätyimmistä kuvista.

Tämä myös Koh Phanganilta

Tässä taas lempikuvani meidän Maenamin rannalta

Ja pääsi joukkoon yksi kuva myös Balilta


Pidemmittä puheitta siis, tässä

5 suosituinta postausta vuoden ajalta

Viidakkotaloon muuttaminen oli kieltämättä hyppy tuntemattomaan. Rohkea veto etten sanoisi, sillä paikassa on omat haasteensa. Tutuksi ovat tulleet kobrat, skorpionit, rotat ja lepakot, sekä uskomaton määrä happea. Vaikka välillä on tehnyt mieli vaihtaa maisemaa, on tänne sittenkin sopeutunut. 'Viidakko opettaa' sanoi vuokranantajakin, kun ihmettelimme kuinkahan tästä selvitään. Viidakkotalon tarinat ovat kiinnostaneet myös teitä, varmaan siksi että viidakkotalosta ei säätöä puutu.

Ei lähtenyt ei. Jos et vielä tiennyt, kuviteltiin vuosi sitten muuttavamme takaisin Eurooppaan (voit lukea tekstin tuosta ylläolevan otsikon linkistä). Kuukausi Suomessa ja ikävä Samuille kasvoi niin kovaksi, ettei voinut kuin ihmetellä mitä helvettiä me oikein ajateltiin. Ei siinä sitten paljoa muu auttanut, kuin lentää 'maitojunalla' takaisin kotiin. Tällä kertaa Samuille.

Ja kuten mainitsin, matkamies Kurren jutut uppoaa aina kuin kuuma veitsi voihin. Kun Kurrelta tulee teksti, otan lasin viiniä ja lähden riippukeinumatkalle Kurren mukaan. Eikä Kurre petä koskaan, vaan tarjoaa kerta toisensa jälkeen mielenkiintoisen tarinan. Toivottavasti Kurre ilostuttaa meitä pian.

Lamai beach

Auringonlaskua Bangrakista katsottuna

Fisherman's village Bophut


Tämä tarina nousi todella nopeasti toiseksi suosituimmaksi. Paikallisen ajokortin hankkimisessa ei säätöä puuttunut, mikä varmaan osaltaan selittää postauksen suosion. Tai sitten lukijoissa on paljon myös Thaimaahan pidemmäksi ajaksi tulevia tai täällä jo asuvia, joille aihe on ajankohtainen. Hullua touhua toi ajokortin hankkiminen täällä...

No, tässä on juttu, joka on koko blogihistorian luetuin, ei siis vain vuoden. Veikkaanpa että sellaisena se pysyykin hamaan tulevaisuuteen, sillä tekstillä on lukijoita puolet enemmän, kuin koko blogihistorian kakkosella.

Olenko ylpeä tekstistä näin jälkeen päin, en tiedä. Ainakin se on kirjoitettu valtavan v*tutuksen vallassa, ja ehkä ensi kerralla sen tunteen vallassa hengitän syvään ja odotan huomiseen. Meidän perhe on ollut Finnairin kanssa törmäyskurssilla aikaisemminkin, ja tässä kohtaa ämpäri täyttyi. 

Olen edelleen sitä mieltä, että meille matkustajille kuuluvat tietyt oikeudet. Nämä oikeudet ovat EU-tasolla säädetty, eikä Finnair näitä noudata. Kirjoittamani jutun jälkeen kuluttaja-asiamies ilmoitti, että se aikoo hakea markkinaoikeudelta kieltoa menettelyyn, jolla Finnair epää kuluttajamatkustajilta täysimääräisiä vakiokorvauksia peruutus- ja viivästystilanteissa.

Kirjoittamani postaus herätti kommenttien perusteella myös raivoa Finnairille uskollisissa asiakkaissa. Ymmärrän ja en ymmärrä. Koskaan aiemmin en kuitenkaan ole saanut niin äkäisiä kommentteja blogiin, ja olisittepa nähneet kommentit eräässä FB-ryhmässä. Huh, niissä sitten olikin kestämistä.

Tämän Finnair-postauksen tiimoilta sain myös lisätittelin 'kahden markan bloggaaja', kiitokset tästä anonyymille. Kartanonrouvasta kahdenmarkan bloggariksi, pitäisikö itkeä vai nauraa?

Sen sijaan että poistaisin koko kirjoituksen, tai edes siihen tulleita kommentteja, pidän ne täällä. Ne ovat osa tätä kasvuprosessia, tätä blogimatkaa jota kanssanne teen.

Kiitos kun olette mukana, tästä on ilo jatkaa!

Minulla on pieni toive: kerro minulle mistä sinä haluaisit jatkossa tietää tai lukea?

Ps. toinenkin pieni toivomus olisi: tykkääthän meistä Facebookissa, Instagramissa ja Blogit.fi- yhteisössä.

Kiitos

Tätä Samui on, flip flop zone!

14 kommenttia

 1. Onnea ihanalle blogille! Minä luen mieluusti arjen tavallisista tapahtumista, on jotenkin kiva kuulla miten muiden suomalaisten arki kulkee maailmalla, ilman kommelluksia tämä harvemmin aina menee. Reissupostaukset eivät tunnu tosiaan kiinnostavan vaan ihan ne tavalliset tarinat saavat minunkin blogissa eniten lukijoita. Johtuisiko siitä, että matkabloggaajia on niin paljon ja reissupostausten lukijat siirtyvät helpommin suoraan niihin blogeihin portaalien kautta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuhannesti kiitoksia Petra<3.

   Ihan totta, mä luen mieluummin itsekin ihan siitä ulkosuomalaisten arjesta, joka tosiaan harvemmin ihan kommelluksitta onnistuu.
   Välillä itsestä tuntuu, että olisi painetta enemmänkin sellaisten oikeaoppisten reissupostausten tekemiseen, mutta ehkä tässä kannattaakin tehdä sellaista mikä lukijoista on kiinnostavinta. Ja sitten silloin tällöin myös niitä reissuvinkkejä.

   Poista
 2. Onnittelut! Minäkin pidän eniten tavallisista arjen tapahtumista, joista toki kirjoitat. Kiitos niistä. Reissupostaukset ovat kiinnostavia - ainakin minulle- jos olen menossa kyseiseen paikkaan lähiaikoina, muuten vähemmän. Innolla odotan elämänjatkumoa siellä Thaimaassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Leena kannustuksesta! Kyllä täältä reissupostauksiakin välillä taas tulee, varsinkin kun joudutaan kolmen kuukauden välein enemmän tai vähemmän itse reissaamaan.

   Mukavaa viikkoa :)

   Poista
 3. Minä haluan kuulla teidän kuulumisia, nähdä kuvia viidakkotalosta ja muutenkin maisemista, joissa pääsette liikkumaan.
  Onnea kolme vuotiaalle blogillesi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana Outi<3

   Multa on pyydettykin enemmän kuvia esimerkiksi tästä viidakkotalosta ja täytyy varmaan joku päivä tehdäkin sellainen kuvapläjäys. On tämä nimittäin aika kummallinen talo ;)

   Poista
 4. Mua kiinnostaa tarinat Thaimaan arjesta ja koirista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu, niitä täältä piisaa. Mun pitäisikin tehdä taas yksi koirapostaus, kun viime aikoina on paljon uutisoitu mm. rabieksesta ja koirien tappamisista. Aivan järkyttävää, jopa paikalliset ovat hermostuneet.

   Poista
 5. Kiitos teille Heidi, Tomppa ja Kurre!!!
  Jatkossa haluan lukea kaikenlaisia elämän makuisia ja vaikka informatiovidiakin postauksia. Kaikelle on tilaus. Mukavaa keskiviikon alkua sinne Samuille ja terkut Perhentialta!

  VastaaPoista
 6. Kiitos Minttu<3

  Mä juuri luinkin teidän Perhentia-postauksen ja mielettömältä näyttää mestat sielläkin. Ei olla käyty, mutta pitäisi ehdottomasti.

  Toivottavasti pääsisitte jossain vaiheessa visiitille tänne Samuillekin! Olisi ihan mahtavaa!

  Terkkuja<3

  VastaaPoista
 7. Paljon Onnea 3-vuotiaalle tätäkin kautta. Pakko paljastaa, että tuota Finskiä en ole lukenut ja taidan sen jättää väliin, itsellä Budabestin matkalta (myöhässä 12 tuntia) melkoiset säätämiset ja kuitenkin ainut mitä korvattiin oli ruoka, että Veetytti. Mut joo minuu kiinnostaa yleensäkin elämä siellä, ruoka tietty ruokabloggarina ja noita sun kuvia on ihana katsella haaveillen. Kaikkea hyvää teille sinne <3 Kuulemisiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon kiitoksia Sari<3

   Juu ei palata tuohon Finskiin sen enempää, mutta ensi kerralla otat kuluttaja-asiamiehen alusta lähtien avuksi, niin Finnairkin taipuu maksamaan oikeat korvaukset. Tuo pelkän ruoan korvaaminen on mielestäni asiakkaitten aliarviointia.

   Ruokajuttuja täytyy ehdottomasti alkaa tekemään. Näitä on ollut suunnitelmissa, onhan yksi parhaista paikallisista ystävistämme ravintoloitsija.

   Kaikkea hyvää sinullekin!

   Poista
 8. Isosti onnea!
  Tää on sellainen ”arjen tasaaja” meille tää blogi ❤️. Oon yrittänyt jättää lukematta tarkoituksella enempi postauksia, jotta olisi enemmän luettavaa, kun rojahtaa sohvalle ja tekee mielikuvitusmatkan Thaimaahan tekstienne parissa.
  Luemme mieheni kanssa blogianne, molemmat omilla laitteilla ja aina välillä toinen hörähtää nauruun. Paras oli ehkä ne Tompan släpärit ������.
  Kiitos siis aivan törkeen mahtavasta blogista ������ ❤️����❤️

  Lisää tahtoisimme lukea ihan arjen pyörityksestä Samuilla, miten siis ihan arkiviikko sujuu siellä. Tyylin ma-pe ja ihan perusjutut. Miten eroaa meidän arkeen täällä Suomessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtava kuulla Salsa! Kiitoksia paljon<3

   Toi arjen pyöritysidea on loistava. Voisin kyllä tehdä tässä mahdollisimman pian jonkun siihen liittyvän postauksen. Kyllä siitä kirjoitettavaa riittäisi, varsinkin kun välillä se on ihan hullunmyllyä ja täysin ennakoimattomia tilanteita. Kuten se mitä tällä viikolla tapahtui... mutta siitä sitten pian :)

   Poista

Back to Top