Nonni, joulu on ohi - nyt saa kesä tulla

No niin kuin blogin FB-sivuilla (kiva jos käyt tykkäämässä) jo avauduin, töllin jouluvalmistelut meni sählätessä. Meikäläiseltähän on jo aikaa sitten kielletty ruokakaupassa käynti, sillä se mitä listassa lukee ei päädy kauppakassiin, vaan sinne päätyy ihan jotain muuta. Eikä se muu ole mitään järkevää.

Hämmästytän itsenikin tämän tästä.

Tällä kertaa olin suunnitellut koko joulumenuun itse, ja kauppalistaakin tein syvällä hartaudella. Sitten tarkistin sen, ja tarkistin vielä uudestaankin. Ja tarkistin vielä moneen kertaan.

Mutta niin sitä näköjään tulee sokeaksi omalle tekemiselleen, omille kirjoituksilleen, omille ajatuksilleenkin jopa. Tämän mittakaavan räpellykset ei voi olla enää mikään blondi -juttu, mä olen totaalisen vieraantunut muonituskuvioista tässä vuosien varrella.

Kunnon emäntää ei siis töllistä löydy. Onneksi meillä käy välillä vieraina esimerkiksi lihamestarin poika vaimoineen, Pauliina ja kaikki muutkin, jotka auliisti osallistuvat köökissä hyörimiseen. Voisi muuten olla aika köyhät tarjoilut.

Jouluvalmisteluista selvittiin kuitenkin (joten kuten), vaikka leipoessa puuttuikin kaulin, rosépippurin virkaa näytteli rosmariini, hartaudella tehty sienisalaatti unohtui jääkaapin ylähyllylle, ja kaikkea mahdollista pöperöä oli aivan liikaa.

Meillä rääppiäiset jatkuvat vielä pitkään.

Meikäläisen perusolotila

Juniori kauli piparit balsamicopullolla

ja kyllä me jotain saatiin aikaiseksikin

Pikaiset tapaamiset

Kun rakkaat on ympäri maailmaa, me tehdään aina kaikkemme että nähtäisiin jossain edes pienen hetken. Niin tänäkin jouluna, kun sisko perheineen pyörähti 20 tunnin visiitillä töllissä. Hong Kongista Suomeen on pitkä matka, mutta matkalla Barcelonaan sehän sattuu melkein reitille. Meidän isäpappakin ehti nauttimaan tyttäriensä ja lastenlastensa seurasta.

Esikoinen oli valitettavasti karannut Espanjaan jo joulukuun alussa, joten ensimmäisen kerran ikinä ruokapöydästä oli yksi tuoli tyhjillään. Voihan iso ikävä.

Meillä on vuosia jo ollut perinne, että lahjoihin ei törsätä. Esikoiselle ja juniorille ollaan Samuilta ostettu vaan tarpeeseen, mutta sitäkin enemmän ollaan satsattu yhdessä oloon. Ja tämä onkin paljon tärkeämpää, kuin matkalaukkuihin sullotut krääsät.

Tänä jouluna päätettiin pelata jonkinlaista versiota Secret Santa -pelistä, mikä osoittautui sangen hauskaksi ajanvietteeksi - ja rahan säästöksi.

  • Meitä oli siis seitsemän pelaajaa ja jokainen toi max 10 euron lahjan. Lahjojen piti olla paketissa, jottei kukaan voinut tietää mitä paketit sisältävät. 
  • Paketit laitettiin lattialle, ja nuorin sai ensimmäisenä valita itselleen mieluisan paketin. Siitä sitten toiseksi nuorin, jne.
  • Jokainen otti valitsemansa paketin pöydälle eteensä, mutta paketteja ei saanut avata.
  • Peli alkoi nopan heittämisellä, ja tällä kertaa vanhin pelaaja sai aloittaa.

- Mikäli nopan silmäluku oli 1, pelaaja vaihtoi pakettinsa oikealla olevan kanssa.
- jos silmäluku oli 2, paketti vaihdettiin vasemmalla olevan pelaajan kanssa.
- mikäli silmäluku oli 3 tai 4, paketti vaihdettiin kenen tahansa pelaajan kanssa ja tällöin sai myös avata lahjansa. Mutta lahja ei edelleenkään ollut oma.
- Mikäli noppa näytti lukua 5 tai 6, ei tarvinnut vaihtaa lahjaa, vaan sai avata omansa. Mutta tällöinkään lahja ei vielä ollut oma.

  • Peliä jatkettiin niin kauan, kuin kaikki lahjat oli avattu. Me tosin jatkettiin vielä siitäkin eteenpäin, jotta mahdollisimman monilla olisi mahdollisuus saada juuri itselleen mieluinen lahja. Aina paras mahdollinen lahja ei osunut aivan kohdilleen, ja meidän säännöissä pelin loputtua pystyi vielä vaihtelemaan lahjoja halukkaitten kanssa.

Ihan todella hauskaa ja huvittavaa. Se on muuten uskomatonta, kuinka hyviä lahjoja kymmenellä eurollakin pystyy hankkimaan. Satatasia ei ole pakko törsätä, mutta tietenkin tällaista peliä pelatessa apua lahjojen hankintaan saa siitä, että tuntee kohtuullisen hyvin kaikki pelaajat.

Itse muuten hankin meidän perheen lahjat Flying Tiger Copenhagenista, joka onkin varsinainen aarreaitta. Ja ihan heti tulee muuten mieleen Samuillekin rantautunut japanilainen Miniso, josta kirjoitin aiemmin täällä.

Onneksi aivan tästä meidän vierestä ei löydy kumpaakaan kauppaketjua, saattaisi frouva nimittäin löytää itsensä shoppailemasta vaikka mitä "tarpeellista".

Meillä on ihan paras kuusi, yhtäkään neulasta ei vielä varissut

Uutta vuotta kohti

Joulut on nyt lusittu, joten kesä saa tulla😁

Sellainen pieni kutina jossain selkärangassa mulla kuitenkin on, että kahden viikon sisällä iskee mahtipakkaset ja lunta tulee puoli kilometriä...

Mitenkäs teillä - sählättiinkö jouluna?

Väsyneitä joulun juhlijoita, kuvassa Salsa

Ja Bumba on ihan yhtä väsynyt

6 kommenttia

  1. siinähän tuo meni yksin jouluja vietellessä,ei nuo thaikut oikein juhlinut sitä mitenkään normi päivä oli, mulla ainoastaan yksin oli keitin perunoita,tein kinkkuliemestä ruskeakastikkeen ai kun oli mukavan kinkkumaista hieman suolaista ,homejuustoa piti tietenkin olla pöydässä ja tummaa leipää hain khon kaenistä asti , sinappijauho vain unohtui niin joutu tuota FRENCH brown sontaa kokeilemaan ja pilasinkin kinkun kuorrutuksen sitten sillä maku oli ja on aina ollut FRENCH sinapissa jotain ihan muuta kuin sinappia. hirveää ainetta maultaan, onneksi sain pelastettua omatekemän kinkkunikuorimalla sen sonta sinapin veke siitä päältä ,meidän talono ei koskaan enää tule FRENCH sinappia missään muodossa ,kyllä sen on oltava sinappijauhoja ja ite tekemää tulista kunnon aitoa sinappia. kinkkukin men edellisvuoden eka koe jälkeen liian suolasen tein ,suolasin ihan liikaa sitä tänävuonna kun en muistanut miten paljon sitä suolavettä oli viimevuonna se kun oli täydellissesti suolaantunut, sen tein kyllä ekan kerran ulkomailla ja vasta viikko joulun jälkeen kun unohtu että se pitää suolassa asettua ja imeytyä viikon verran.no eka oli ok,hieman raaka keskeltä vaikka tunnit uunissa oli kilo/hour ja plus 1 hour uunille niinkuin aina on ollut, nyt vaan ei onnistunut viimne eikä tänävuonna jäivät keskeltyä kummatkin raakoiksi vaikka nyt oli +2H ylimäärästä heti alkuunsa. kun ulkokuori tuli syötyä nini pistin vielä 2,5H uuniin ja eipä ollut raakaa enää ,heh. ei onnistu aina muillakaan nuo kokkaukset sanon vaan että et ole ainoa mokailija. mun pravuuri on tottumattomana kaasuliesiin poltan aina kaiken mustaksi vaikka kovin yritän aina pienentää sitä kaasua mutta ei vaan onnistu aina palaa kaikki, no oon tottunt jo syömään hiiltynyttä mitä sitten paistankin heh, kananmunan paisto on onnistuntu se ei kerkeä hiiltymään kun aamuisin teen ja nälkäinen ni nopeastri paistan toiselta puolelta vain. kaikki muu sitten palaakin vaikka kuinka ytrtittäis olla tarkkana. muija vielä onnettomampi kokki ei se osaa kuni lämmittää isaan koppiksia ja kaupungista ostamiaan pussi keittoja ,ei se osaa kokata mitään saati suomi ruokaa, ainoa minkä vuosien varrella on oppinut on ,muusi ja lihapulat sen se tekee kohtuu onnistuneesti tosin pullat hiemnan liian kivikovia ja muusi jää maustamatta, ite teen ni laitan aina voilla ja ripaus suolaa ja maitoa ja pippuria hyppysellisen. thaikilta ne jää pois monesti suola,pippuri ja voi. huoh kun sais vielä joskus hyvääkin ruokaa täälläå. 4 vuotta mennyt eikä eräskään pohjoisen tyyppi ole yhteyspyynnöistä pariin vuoteen saanut toimitettua minulle miten maksan ja miten toimittaisi niitä karjalan piirakoita ja ruisleipää kun tarve olisi kuukausittain aina tilata sitä,7 vuoteen nähnytkään ruisleipää,karjalanpiirakoita,näkkileiupää,lihapiirakoita, huoh.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mehän sitten Masa kokkaillaan sun kanssa ihan samassa jengissä - onneksi en ole ainut :)

      Ja toi kananmuna -juttu, mä tykkään kanssa paistella niitä aamuisin, ei mene liikoja aikoja ja nälkäkin lähtee ihan kivasti. Kinkun paistosta sen verran, että tänä vuonna paistettiin kinkku ilman paistomittaria ja se jäi mun makuun vähän liian kypsymättömäksi. Paistomittari löytyi sitten heti joulun jälkeen kaapista...

      Poista
  2. Ei me sählätty tänäkään vuonna. Itseasiassa oli tosi kivat pyhät, oltiin oman perheen kesken, syötiin paremmin kuin hyvin, käytiin saunassa ja katseltiin leffoja. Sellainen aika peruspäivä muuten, mutta syömistä tehtiin enemmän :)
    Nyt kohti kevättä...vaikka mulla on kyllä vähän samanlaisia aavistuksia tuosta säästä kuin sullakin.
    Kivaa viikonloppua Heidi <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanan rennon kuuloista teidän joulumeininki! Vieraitten lähdön jälkeen me ollaan myös oltu ihan kaput - saunottu vaan ja syöty, ja katsottu yhtä Netflix -sarjaa monta tuntia/ ilta. Ehkä niitä akkuja on kohta saatu ladattua riittävästi ;)

      Ihanaa Uutta Vuotta 2020 teille Outi<3

      Poista
  3. Ihan relaa menoa ollut pääosin kaksistaan. Paljon erilaisia kaloja, kimchiä, maksapatee, karjalanpaistia ja punajuuria (vuohenjuustolla uuniin) tuli hommattuu aatonaattona iltamyöhään, kun kaupassa ei ollu enää jonoja. Sit leipasin jouluhalkon (kääretorttu), kun kaverini tuli kylään. Suklaata on kilotolkulla, vieläkin... uuuh! Syöty hyvin, salilla poikettu ja nokkaa totuteltu toppahousureissulla ulkona. Telkusta katottu Uusi Elämä Etelässä - jaksoja Ruudusta ja ikkunasta ihailtu parin naapurin uusia koiranpentuja ja tilhiparvia. Lueskeltu... mä vetäsin Espanjan viimoset kieliopit... nyt on Buenas Migas 1,2,3 läpikäyty ;) vielä ku pääsis käyttämään...
    Että sellasta. Me ei olla kovin jouluhösöttäjii, ei oo kuusia/koristeita eikä lahjojakaan... tai no, annoin tekemäni villasukat kummitytölle ennen joulua...
    Joulupäivät on kuin mitä tahansa päiviä... monena vuonna on paettu jouluksi lämpöön, mutta nyt jo toka joulu putkeen täällä...
    Tosiaan, tästä päivä pitenee ja kohta se kevät kolkuttaa ovella... Voitais ottaa ruotsalaisista mallia: siellä ei ole Mustaa Joulua, vaan Vihreä Joulu, jos ei ole lunta. Pieni asenne-ero ;)

    Elämäntäyteistä Uutta Vuotta ja vuosikymmentä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei vitsi Minttu, ihan heti oli pakko tsekata toi Uusi elämä etelässä! Ja aivan pakko alkaa itsekin seuraamaan tuota, josko vaikka keksisi jonkun uuden sijoituskohteen :). Joko te olette keksineet?

      Mä tein muuten kanssa noita paahdettuja punajuuria vuohenjuustolla, ja paljon maukkaampi vaihtoehto rosollille se on. Ja päätettiin yhteen ääneen, että seuraava joulu vietetäänkin sitten taas muualla.

      Tämä vihreä joulu käy meille muuten mainiosti. Päästään ainakin fribailemaan :)

      Antoisaa Uutta Vuotta ja vuosikymmentä teillekin<3 Ja paljon uusia seikkailuja!

      Poista

Back to Top