Tomppa: Näin rakennat 50 neliön terassin tunnissa - osa 1

                                                                                                                             

                                                                                                                             Tarinan takana Tomppa


 

Tapahtui kaksi vuotta sitten huhtikuussa...


Lento Bangkokista Moskovan kautta Helsinkiin kolmen pelastetun koiran kanssa ei mennyt aivan nappiin, mutta lopulta pääsin kuin pääsinkin koiruuksien kanssa isäni luokse väliaikaismajoitukseen. Heti seuraavana päivänä starttasin auton kohti Salon OP -konttoria allekirjoittamaan lainapapereita. Vatsanpohjassa oli ainakin perhonen, hevonen ja tuhatjalkainen - olimmehan nähneet kuitenkin ainakin neljä epäselvää valokuvaa paikasta, minkä nyt sitten ostaisimme (lue lisää täältä). Viisaammathan aina sanovat, ettei sikaa kannata ostaa säkissä, meillä taas periaatteena on tainnut olla se, että seikkailu on suorastaan erinomainen suunnitelma. Nimi siis paperiin, pommi Japaniin ja vihdoin nokka kohti Kemiönsaarta.


Tunnelmaa on vaikea pukea sanoiksi saapuessani ensi kertaa talolle. Räntäsadetta, kenttä täynnä mutaa ja kaikki värit loistivat poissaolollaan (harmaan eri sävyjä lukuunottamatta). Vain muutamaa päivää aikaisemmin olimme vielä nauttineet tropiikin ihanasta lämmöstä ja turkoosista merestä Koh Samuin paratiisisaarella. Tästä kuitenkin starttasi meidän elämämme tähän asti suurin urakka - remonttia tulisi riittämään hetkeksi jos toiseksikin.

 

Pari viikkoa ennen Suomeen muuttoa elämä oli hieman erilaista tropiikissa.

 

Ensimmäinen matka koirien kanssa kohti uutta kotia - huomaa koirien laatikoitten päällä olevat sängyt :)

 

Taloa ja tulevan terassin paikkaa ensimmäisellä visiitillä.

 

 

Terassiunelmia ja remonttipainajaisia

 

Reilu viisi vuotta tropiikissa oli varmasti jättänyt meihin jälkensä - ulkotilaa pitää olla ja ulkona ollaan niin paljon kuin mahdollista. Suomen sää ei tosin aina kannusta nauttimaan terassilla oleilusta (ainakaan meitä), mutta ei kannustanut myöskään ostamamme pientilan "terassialue". Varsinkin sateen jälkeen talon edusta oli lähinnä liejua ja mutaa ja unelmana alusta alkaen oli saada rakennettua kunnon terassi. Terassi sai kuitenkin odottaa vuoroaan, koska ensin piti räjäyttää vanha tupa atomeiksi, sekä tehdä täydellinen julkisivuremontti. Siinä ohessa aloitettiin (ja jopa osin saatiin päätökseen) muita sisätilan remontteja (vierashuone, makuuhuone, olohuone, eteinen, yläkerran aula, pikkukatto, iso katto...). Mutta vihdoinkin noin kuukausi sitten päätettiin, että nyt on terassin vuoro. Joten hyvät naiset ja herrat - näin tehdään terassi tunnissa...

 

Lisää taloa ja tulevan terassin paikkaa ensimmäisellä visiitillä - mukana myös äitini sekä karvaperseet.

 
 Terassialue on pitkälti ollut epämääräisenä kaatopaikkana reilu kaksi vuotta.


 

Sehän on noin tunnissa valmis!


Ylistetyt ystävämme Pauliina ja Tomppa, sekä Ira ja Harri olivat (taas kerran - kiitos!) lupautuneet auttamaan tässäkin projektissa. Harrilla on enemmänkin taustaa terassien rakentamisesta, joten toki kyselimme sitten vinkkejä ja aikatauluja suunnitelmaamme. Jossain keskustelussa Harri lohkaisi, että suunnittelemamme terassi on noin tunnissa valmis. No ei siinä sitten mitään - tavarat tilaukseen ja rakennustalkoisiin...

 

Aikataulut olivat jälleen yhtä arvoitusta - apuvoimat (Ira ja Harri) olivat tulossa keskiviikkoiltana ja tiistaina vielä laskeskelin, paljonko mitäkin tarvitaan. Sain kuin sainkin tehtyä tilauksen tarvitsemistamme materiaaleista Kemiön keskustassa sijaitsevalle Engelsbyn tehtaalle niinkin aikaisin kuin keskiviikkoaamuna. Olen ehtinyt tässä parin vuoden aikana asioida siellä kymmeniä kertoja ja apua on aina löytynyt. Ehkä jotain kaupasta ja laadusta kertoo myös se, että työnjohtajamme Tomppa asioi liki pelkästään siellä. Engelsby ei pettänyt tälläkään kertaa - torstaiaamuna hain runkoon tarvittavat materiaalit kaupasta. Tilaamani kansilaudat olivat tilaustuotteita, mutta nekin luvattiin kotipihaan toimitettuna perjantaille. Se että jotkut osaavat hoitaa homman hienosti ja sovitusti on välillä hämmentävää, kun omat aikataulut ovat mitä ovat. Mainittakoon vielä myös paikallinen herra Ginström, joka lyhyellä varoitusajalla saapui kippaamaan kolme kuutiota sepeliä meille.


Tässä kohtaa unelma terassista alkaa jo näyttää lupaavalta - seuraavassa postauksessa kerron tarkemmin, miten teet 50 neliön terassin tunnissa!


- Tomppa -Engelsbyn tehtailta tilatut kansilaudat saapuvat juuri sovitusti - ammattikaveri onnistui uskomattoman hienosti pudottamaan laudat erittäin ahtaasta välistä oikeaan paikkaan. 


Tulevan terassin paikka ja talo toukokuun lopulla 2021.6 kommenttia

 1. Aika hyvä teaser, hehheh! Pitää olla kuulolla...
  Tuommoisen hätäisen talokaupan onnistuminen on ihan yhtä todennäköistä kuin hätäinen avioliitto: se onnistuu tai ei onnistu, fifti-siksti... Joskus empimällä ja "koeajalla" ei päätös tai lopputulos parane.
  No mutta, hyvät remppakelit ja paremmat terdekelit tulossa, nauttikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minttu :)

   Juu, kyllä tässä on saanut jännittää moneen moneen kertaan - ja jokaisen huoneen purun yhteydessä jännitetty vielä enemmän. Onneksi pohja on ollut hyvä, joten tuurilla on menty hienosti :)

   Hienoa jussin jälkeistä elämää!

   Tomppa / thaimaalari :)

   Poista
 2. Kiva kuulla, että jossain toimii noin.
  Me raihnaiset olisimme tarvinneet muutaman puun kaatoa polttopuiksi. Soitimme kylän metsurille ja hän lupasi tulla huomenna. No kolme viikkoa on odoteltu ja ei näy. Ja ei ole eka kerta, kun näin tapahtuu. Haluaisimme käyttää lähipalveluita, mutta.....
  Innolla odotan seuraavaa postausta ja kaikkea hyvää teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Majan Molla, totta - meillä on kyllä ollut mieletön onni näitten kaikkien tyyppien kanssa! Toivottavasti pian on puut kaadettu kuitenkin :)

   Kaikkea hyvää teille myös!

   Tomppa / thaimaalari

   Poista
 3. Ihan käsittämätön työmäärä ja niin upea lopputulos! Kiva postaus ja jään odottamaan jatkoa.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suuri kiitos :) Kyllä tässä on "normityötkin" valitettavasti hieman kärsineet - toisaalta koronaaika jopa helpotti tätä projektia.

   Kiitos ja upeaa kesää!

   Tomppa / thaimaalari

   Poista

Back to Top