Nojatuolimatkat osa 3 - tammikuut maailman laidoilla

Olin tänään aivan fiiliksissä, kun kuulin että jokainen viikko päivä pitenee melkein puolella tunnilla. Tuli ykskaks ihan voittamaton olo siitä että jumankekka, tää talvi on justiinsa selätetty. Ennen kuin se kunnolla alkoikaan.

Siis nyt en muista oikeasti koskaan Suomen tammikuussa huomaavani mustaherukan tekevän silmuja, tai nähneeni omenapuun varovaisesti kurkistavia lehden alkuja. Arvatenkin olen tästä kovin riemuissani, vaikka toki tiedän ettei talven ehkä näin kuuluisi mennä. Toivottavasti ei sitten huhtikuussa vastaavasti kolata lumia, kun sen kevään oikeasti kuuluisi saapua.

Nyt kun mitään reissuja ei ole ihan ensi viikolla näköpiirissä, päätin vaihteeksi muistella tammikuisia tunnelmia tästä viisi vuotta taaksepäin. Marraskuun nojatuolimatkat löytyy täältä, ja joulukuun matkat täältä.

Tammikuu 2015 Espoo & Koh Samui

No ensinnäkin, tammikuussa 2015 blogi Thaimaahan muuttamisesta oli vasta pieni ajatuksen poikanen. Vuoden 2014 joulukuussa palattiin Samuilta Suomeen viettämään joulua sellaisen päätöksen kera, että tammikuussa 2015 me muutetaan viimein kunnolla Samuille.

Tammikuun alussa 2015 saatiin varmistus tutusta vuokralaisesta meidän Espoon rivariimme, ja se luonnollisesti helpotti lähtöä. Myöskin esikoisen muutto omaan kämppään antoi viimeisen sysäyksen todelliselle lähdölle trooppiseen paratiisiin, josta oltiin haaveiltu jo sen 14 vuotta. Se on PIIITKÄ matka haavetta, joten tunnelmat huiteli taivaissa.

Esikoista jäi tietty pohjaton ikävä, mutta ei se ollut viettänyt himassa aikaansa enää pitkään aikaan, kun kaunis poninhäntätyttö oli vienyt sen sydämen.

Tammikuussa 2015 me viimein päästiin oikeasti toteuttamaan pitkäaikainen haave Samuille muutosta. Mikä ihana virstanpylväs!

Pitäisköhän tehdä poikakalenteri ;)

Tammikuu 2016

Tammikuussa 2016 oltiin startattu Airbnb -hosteina meidän silloisesta kylästämme hankkimallamme talolla. Ensimmäiset asiakkaat saapuivat Kiinasta (ryhmä trendikkäitä ja nauravia ilopillereitä), ja kaikki meni kyllä aikalailla nappiin. Siitä oli hyvä jatkaa.

Reissuja ei tammikuussa ehtinyt tekemään, paitsi hurmaavalle naapurisaarellemme Koh Phanganille. Jostain käsittämättömästä syystä meillä tuppaa reissu kuin reissu lähtemään aina ihan lapasesta, eikä tälläkään Phanganin tripillä ilman säätöä selvitty. Lue vaikka täältä.

Tammikuu 2017

Tammikuussa 2017 ylitettiin omia mukavuusrajoja heittämällä- tai jos tarkkoja ollaan, niin surffaamalla - Balin laineilla. No okei, jos IHAN pilkuntarkkoja ollaan, räpiköiminen keuhkot täynnä merivettä osuu lähimmäksi totuutta (aikahan se kultaa muistot). Surffikoulusta voit lukaista täällä.

Oltiin muuten ensimmäisellä Balin reissulla ever, ja tunnelmat reissun aikana heitteli yhdestä äärimmäisyydestä toiseen. Ihmeteltiin roskaisia rantoja ja vähemmän valkeata rantahiekkaa, ihastuttiin paikallisiin ihmisiin ja majapaikkojen hosteihin, kuolattiin upeita sisustushärpäkkeitä ja rakastuttiin Cangguun (eikä vähiten skeittimeiningin takia). Ubud löysi myös paikkansa sydämessä, kuten Bali (melkein) kokonaisuudessaan.

Kunhan alun hämmennyksestä oltiin ensin selvitty. Lue täältä.

Bali jäi kuitenkin kaivelemaan johonkin syvempään hampaankoloon siihen malliin, että sehän oli koettava pian uudestaan.

Pojat skeittaamassa Balilla

Tammikuu 2018

Ja tattadaa - Bali kutsui uudelleen myös tammikuussa 2018! Ja niin kuin vähän uumoiltiinkin, se oli rakkautta toisella silmäyksellä.

Edellisellä kerralla lievän hämmennyksen aiheuttanut Bali otti vastaan tutun kosteana ja lämpöisenä, aivan kuin olisi kotiinsa tullut. Balin värikkyys, iloiset ihmiset, eläväinen äänekkyys ja kaaokselta vaikuttava kummallinen järjestys tuntui mahdottoman hyvältä. Jopa rasvainen nasi goreng kylmään Bintangiin yhdistettynä maistui vuoden jälkeen taivaalliselta.

Balia oli ollut ikävä.

OMFG, miten mä kaipaan Baliakin! Vaikka kokonaisuutena pidänkin Samuin rantoja Balin rantoja kauniimpina, on Balissa samaa trooppisen mystistä imua kuin Samuillakin. Se ei suostu jättämään rauhaan, ja koska meidän sielut ei ole vieläkään löytäneet tietään Kemiöön, veikkaan niitten seilaavan jossain kohtaa välillä Samui-Bali.

lovely, lovely Bali

Tammikuu 2019

Tammikuussa 2019 tehtiin Samuilla suuria ja vähän riipaiseviakin päätöksiä tulevaisuuden suhteen. Oli koittanut aika luopua omista unelmista hetkeksi, ja palauttaa juniori tropiikista sinne minne hän halusi - Suomeen.

Vuoden alussa meillä ei ollut paikkaa mihin Suomessa tulla, ei pankkilainaa mummonmökkiä varten, eikä edes kiikarissa yhtään sopivaa tölliä. Tieto siitä, että huhtikuussa tullaan Suomeen kolmen viidakkokoiran kanssa (ehkä jopa kodittomiksi) pyöritti perhosia vatsassa ja hermoromahdus liippasi paikoitellen ihan hemmetin läheltä.

Silloin tammikuussa ei todellakaan pystynyt uskomaan, että huhtikuun 12 päivä Tomppa ja koirat lämmitti kylmillään ollutta omaa pirttiä keskellä Kemiönsaaren peltomaisemia.

Näitä rantoja on Kemiöstä käsin nyt kovasti ikävöity

Tammikuu 2020

Tervetuloa maaginen 2020 - tästähän on alkava kultainen vuosikymmen, eikö vain?

Suomen talvi on ottanut meidät vastaan lämpöisempänä kuin olisi ikinä edes uskallettu toivoa. Nyt melkein tammikuun puolessa välissä tuntuu kovin keväiseltä vihertäviä peltoja ja sireenien silmuja katsellessa.

Me yritetään kovasti ottaa itsestämme niskaperse-otetta, jotta saataisiin edes jostain kohtaa aloitettua edessä kuumottavaa remonttia. Ihan vaan siksi, ettei kaikki jäisi sinne keväälle, jolloin olisi tarkoitus siirtyä jo julkisivun puolelle. Tulevaa kilometrin mittaista remppalistaa voi vilkuilla täältä.

Tässä kohtaa vuotta ei kaivata enää lunta, sen verran kepeissä kevättunnelmissa pari Thaimaanrannan maalaria täällä haahuilee. Sormet syyhyää jo marjaomenapensaitten istutuksia suunnitellessa, tulevassa kesäkeittiössä, autoreissussa keväiseen Eurooppaan ja töllin ensimmäisissä kesäjameissa.

Koiratkin kaapivat tassujaan eteisessä myyräjahdin toivossa, ihan kuin aavistaisivat kesän jo kolkuttelevan.

Missähän kohtaa se takatalvi lyö näpeille oikein kipeästi?

Kaikenmaailman piharakennuksia sitä nyt Kemiöstä sitten löytyy

Salsa myyräjahdissa tammikuussa 2020

2 kommenttia

 1. Olipa ihania tammikuisia muistoja. Minä niin nautin tällaisesta talvesta, en tykkää lumesta ollenkaan. Mies sanoi, että varmaan toukokuussa on sitten lunta kun nyt ollaan näin vähällä päästy :)
  Ihanaa alkavaa viikkoa teille sinne torppaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä myös nautin Outi, ja pelkään yhtä lailla että toukokuussa kolataan lunta pihalta :D

   Ihanaa viikkoa teillekin<3

   Poista

Back to Top